Klopp: ”Ingen glömmer när man snackar skit”

Publicerad:
Foto: ED SYKES

FOTBOLL

För två år sedan var Jürgen Klopp kritisk mot Manchester Uniteds miljardvärvning av Paul Pogba.

Efter Liverpools aggressiva transferfönster får nu tysken äta upp sina ord.

– Det är det här som är problemet nu för tiden – vilken skit du än snackar så är det ingen som glömmer bort det, säger Klopp enligt Daily Mail.

Sommaren 2016 var det Manchester United som bjöd på sillyfönstrets stora transfer.

Detta när Paul Pogba köptes för motsvarande 1,1 miljarder kronor.

En som påstod sig inte vara intresserad av att köpa sig till framgång var Jürgen Klopp som kort efter att värvningen blev officiell citerades enligt följande:

– Andra klubbar kan spendera mer pengar och plocka in toppspelare. Jag vill göra det annorlunda. Jag hade till och med gjort det annorlunda om jag kunde spendera de pengarna.

Två år senare låter det just... annorlunda.

Liverpool har sedan säsongen tog slut förstärkt laget med Naby Keita, Fabinho, Xherdan Shaqiri och senast Alisson Becker och spenderat runt två miljarder kronor.

”Världen har förändrats fullständigt”

Den sistnämnde kostade 770 miljoner kronor och är med det den dyraste målvakten någonsin.

Förra säsongen slog Liverpool dessutom rekordet för backar när Virgil van Dijk köptes från Southampton för över 800 miljoner.

Inför söndagens match mot Borussia Dortmund i North Carolina ombads Klopp kommentera hur han i dag ser på sitt två år gamla utspel.

– Vi bryr oss inte om vad omvärlden tycker, precis som Manchester United inte brydde sig om vad jag sa. Det var bara en åsikt i stunden. Ändrade jag på min åsikt? Ja, det är sant. Men det är bättre att kunna ändra på sin åsikt än att aldrig ha någon, säger den tyske tränaren enligt Daily Mail.

Och tillägger:

– Det är det här som är problemet nu för tiden – vilken skit (”bullshit”) du än snackar så är det ingen som glömmer det! Men å andra sidan så är det sant. Jag kunde inte föreställa mig att världen skulle förändras på det sättet för två år sedan. 100 miljoner pund var galet mycket pengar. Sedan dess har världen förändrats fullständigt.

För Liverpool sparkar Premier League i gång den 11 augusti med hemmamatch mot West Ham på Anfield.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.