Bekräftat: Ronaldo döms till villkorligt fängelse

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Bara timmar före Portugals VM-premiär kom uppgifter om att Cristiano Ronaldo döms till två års villkorligt fängelsestraff och tvingas betala motsvarande 190 miljoner kronor i böter.
Nu är straffet bekräftat, skriver spanska AS.

Cristiano Ronaldo, 33, har i sommar genomfört en flytt från spanska Real Madrid till italienska Juventus värd drygt en miljard svenska kronor.

Och som ett led i att få lämna Spanien för Italien har det krävts att portugisen slutför sin process med den spanska staten gällande ett skattebrott mellan 2011 och 2013.

Ronaldo sägs ha gömt undan 15 miljoner euro, motsvarande 152 miljoner kronor, i ett bolag på skatteparadiset Brittiska Jungfruöarna.

Bara timmar innan Portugals VM-premiär i mitten av juni kom uppgifter om att Ronaldo döms till två års villkorligt fängelsestraff och tvingas betala motsvarande 190 miljoner kronor i böter efter att han accepterat en förlikning med den spanska staten.

Bekräftat: Ronaldo döms

Det enda som återstod då innan straffet kunde slås fast var att direktören för det spanska skatteverket skulle skriva under överenskommelsen.

Och det är nu gjort, rapporterar både AS och Marca.

Den spanska skattemyndigheten har accepterat 33-åringens förlikning, men Ronaldo kommer dock inte att sitta av någon tid inne i fängelset. En tidigare ostraffad person behöver inte avtjäna sitt straff i fängelset om perioden sträcker sig under 24 månader, enligt spansk lag.

– Den spanska staten känner till alla mina inkomster i detalj eftersom vi har lämnat över informationen till dem. Jag har aldrig gömt något och har inte haft för avsikt att undvika några skatter, har Ronaldo tidigare sagt om brottet.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.