Barcelona anmäls – riskerar att diskas

”Regeln är solklar”

avPatrik Brenning

Barcelonas riskerar att diskas från spanska cupen efter att ha spelat med en avstängd spelare i dubbelmötet med Levante.

Levantes president Quico Catalan bekräftar för Cadena Cope att klubben anmäler Barça – trots att deadlinen egentligen löpt ut.

– När du studerar och analyserar regeln är saken solklar, säger Catalan.

Barcelona vände på torsdagen ett 1-2-underläge från den första matchen till seger med totalt 4-2 i dubbelmötet med Levante i den spanska cupens åttondelsfinal. Men det är trots det osäkert om Barça kommer få spela vidare i turneringen.

Försvararen avstängd

Det spanska fotbollsförbundet har enligt tidningen Marca bekräftat att Barcelona använde en avstängd spelare i klubbarnas första möte, den 10 januari. Det handlar om försvararen Chumi som inte borde ha fått spela efter att ha samlat ihop fem gula kort under spel med Barças reservlag.

Barcelona har hävdat att Chumi hade rätt att spela men enligt Marca tillbakavisas det påstående av det spanska fotbollsförbundet. Något Barça dock har rätt i är att överträdelsen skulle ha anmälts inom 48 timmar efter matchens slut, något Levante inte gjorde.

Foto: Manu Fernandez / TT
Barcelona riskerar att diskas från spanska cupen

”Barcelona hade gjort samma sak”

Trots det säger Levantes president Quico Catalan att klubben kommer driva frågan vidare och anmäla Barcelona i efterhand.

– Om Barcelona var i samma situation som Levante hade de gjort samma sak och vi skulle då ha förstått det. Jag vet att det här inte är den ideala lösning och att vi borde ha upptäckt det här i tid men den här saken är så viktig att vi kommer att utforska alla möjligheter, säger säger Catalan till Cadena Cope och lägger till:

– När du studerar och analyserar regeln är saken solklar.

Enligt Marca riskerar Barcelona, som vunnit den spanska cupen fyra år i rad, att diskas från turneringen om de fälls.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga

Levante UD