Officiellt: Bojanic klar för Hammarby

avFrida Fagerlund

Foto: BILDBYRÅN
Darijan Bojanic.

Darijan Bojanic, 23, lämnar nyuppflyttade Helsingborgs IF.

Mittfältaren är klar för allsvenska konkurrenten Hammarby.

– Det känns fantastiskt skönt att det är klart, säger han.

Under säsongen i superettan 2018 blev det sex mål och 13 assists för Darijan Bojanic.

Trots uppflyttning till allsvenskan lämnar nu mittfältaren Helsingborg. I stället har han skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över 3,5 år med konkurrenten Hammarby.

– Vi är väldigt glada att få Darijan till oss. Han är en central mittfältare med en stor bollbegåvning som i år visat vilka kvaliteter han besitter, säger sportchefen Jesper Jansson till klubbens hemsida.

– Det är en poängspelare som passar väl in i den fotboll vi spelar, och vi är övertygade om att han kommer att utvecklas ytterligare hos oss. Han har även en mycket fin högerfot som vi kommer ha stor nytta av vid fasta situationer, liksom i passningsspelet.

”Fantastiskt skönt”

Bojanic, som inledde sin professionella karriär i Öster, har även representerat IFK Göteborg och Östersund (lån).

– Det här har varit på tapeten länge, och efter besök i klubben och mycket tankar och samtal med folk i min omgivning har jag kommit fram till att Hammarby är det bästa valet i min fortsatta karriär. Det känns fantastiskt skönt att det är klart nu och jag ser fram emot att få köra igång, säger Darijan Bojanic.

Om att lämna Helsingborg säger han följande:

– Jag har verkligen känt mig som hemma sedan första dagen jag kom hit för fyra och ett halvt år sedan. Det var ett sjukt tufft beslut att lämna Helsingborg sett till allt jag känner för både staden och klubben. Till supportrarna som varit där och stöttat oss även fast vi åkte ur och som var med oss under hela detta året vill jag bara säga att ni är magiska