”Alla är välkomna till oss i Stockholm”

FOTBOLL

Bosse Anderssons pik mot premiärmotståndarna

Djurgården får ett förmodat topplag i allsvenskans första omgång.

Inför premiären mot Elfsborg skickar sportchefen Bosse Andersson en pik till motståndarna:

– Du kan hälsa att de är välkomna till Stockholm.

I samband med matchen mellan Elfsborg och Djurgården i höstas smällde ett knallskott av i närheten av en brandman – en händelse som fick stora och svarta rubriker i pressen.

Efter matchen kom Elfsborgs ordförande Bosse Johansson med ett kontroversiellt utspel: Han ville diskutera om supportrar från Stockholm skulle vara välkomna på Borås arena i fortsättningen.

– Det är när AIK och Djurgården är här som vi har de här problemen. Vi har haft marginella problem med andra lag. Därför måste vi fundera på om vi ska tillåta bortaståplats när de lagen kommer nästa säsong, sa Johansson.

Returmöte i Stockholm

Nu står det klart att samma lag möts i den allsvenska premiären, fast på Tele2 arena. När Djurgårdens sportchef Bosse Andersson får höra om lottningen av Sportbladet skickar han en hälsning till moståndarna.

– Det var ju diskussion om våra supportrar i fjol. Men alla som håller på Elfsborg är välkomna hit, det kan du skriva. Det blir en riktigt fotbollsfest. Och vi vann ju sist...

– Vi ville börja hemma så det är fantastiskt kul att blir så. Det blir perfekt att veta att första omgången spelas under bra förutsättningar oavsett väder och vind.

Bosse Anderssons kommentar till att Djurgården möter Hammarby – det första derbyt mellan klubbarna på sex år – den 13 april är också entusiastisk:

– Jävlar! Håll i hatten Månsson!

ARTIKELN HANDLAR OM