’Fick inga klockrena svar mot England...’

Foto: Bildbyrån
Pia Sundhage
FOTBOLL

När Pia Sundhage testade Nilla Fischer-alternativ så kollapsade defensiven mot England.

Då kan skrällen Marina Pettersson-Engström, 26, få styra upp det svenska försvaret mot Polen.

– Hon har en tuffhet och en pang-på-rödbetan-­attityd som kan behövas, ­säger Pia Sundhage.

Marina Pettersson-Engström var den stora överraskningen i den trupp som Pia Sundhage i går presenterade till VM-kvalmatchen borta mot Polen.

I söndags åkte Sundhages landslag på en ordentlig törn i träningsmatchen mot England på bortaplan. 4–0-debaclet var det svenska damlandslagets tangerat största förlust genom tiderna – och försvaret var stundtals vidöppet.

Fischer borta

Sundhage, som provade totalt fyra mittbackar i matchen, var allt annat än nöjd – och med Nilla Fischer avstängd öppnar förbundskaptenen för att KIF Örebros Marina Pettersson-Engström kan gå in från start mot Polen.

– Jadå, för jag kan inte säga i dag vilka två mittbackar som spelar mot Polen. Vi fick ju inga... klockrena svar mot England, säger Sundhage.

Och den 26-åriga Örebro-backen känner sig redo för spel.

– Man vill ju alltid vara med och spela. Det är därför man är med, säger hon till Sportbladet.

Vad kan du bidra med i ett landslag?

– Lite ny energi, kanske... Jag har ingen aning. Förhoppningsvis har jag kvaliteter som räcker.

”Kan reda ut det nu”

Mot England i söndags spelade rutinerade mittbacksstjärnan Nilla Fischer, 30, från start – trots att hon är avstängd i nästa VM-kvalmatch. Sundhage hade chansen att testa Pettersson-Engström i träningsmatchen – men då var 26-åringen inte ens med i truppen. Hon fick se höjdpunkterna från matchen ­hemifrån, framför teven.

– Det är som de har sagt: det var väl en kollaps som inte får hända. Men det var väl bara bra att det hände nu i en träningsmatch – då kan man ju reda ut det, säger Pettersson-Engström.

Kanske med en 26-åring från Örebro i mittlåset.

ARTIKELN HANDLAR OM