Messi: Blev blyg när jag bytte om

FOTBOLL

Stjärnans protest mot Fifas straff: Är vad jag är tack vare det

1 av 3

Fifa har beslutat att transferförbudet för FC Barcelona ska kvarstå.

Nu försvarar Leo Messi Barcelonas agerande vid värvningen av 13-årige sydkoreanen Seung Woo Lee till akademin La Masia.

– Jag är vad jag är på grund av La Masia, säger Messi.

FC Barcelona värvade 13-årige sydkoreanen Seung Woo Lee till La Masia 2011 men övergången bröt mot tre av Fifas regler. Spelarens föräldrar flyttade inte till Spanien av icke fotbollsrelaterade skäl, övergången skedde inte inom EU eller EES och spelaren bodde inte inom 50 kilometer från landets gräns.

”En prövande period”

Tidigare i år bestämde Fifa att Barcelona inte skulle få värva spelare under två transferfönster som straff. Barça överklagade och fick rätt att förstärka laget tills deras beklagan behandlats men på onsdagen bestämde Fifa att straffet ska kvarstå.

Efter beslutet berättar nu Barcelonas störste stjärna Leo Messi om hur mycket La Masia betytt för honom. Argentinaren kom, precis som Woo Lee, till Barcelona som 13-åring men innan Fifa skärpte reglementet. Efter ett halvår blev därför Messi spelklar.

– När jag kom så gick jag igenom en prövande period eftersom jag inte fick spela på sex månader. Klubben väntade på övergången och jag fick inte spela innan alla dokument var klara. Det var tufft att träna med mina lagkamrater utan att få spela, säger Messi enligt Football-Espana.

Allt var annorlunda

16-årige Seung Woo Lee måste nu vänta i två år, till sin 18-årsdag, innan han får spela fotboll igen. Messi menar dock att La Masia ska hyllas för sitt arbete med talanger.

– Allt överraskade mig och gjorde mig lycklig i början eftersom det var så annorlunda mot allt jag var van vid. Även fast jag var blyg när jag tvingades byta om framför de andra killarna i omklädningsrummet. Jag är vad jag är tack vare La Masia och det jag lärde mig där.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga