Schelin tog hem Diamantbollen

avFredrik Jönsson, Petra Thorén, Fredrik Falk

FOTBOLL

Vann för femte gången

1 av 2 | Foto: TV4

Många hade trott på Nilla Fischer, 30. 

Men det blev Lotta Schelin, 30, som fick Diamantbollen.

– Jag skulle vilja säga att jag är jättestolt över att ha fått priset igen, säger Schelin i sitt tacktal.

Efter att ha skolats om till mittback har succén varit ett faktum för Wolfsburgstjärnan Nilla Fischer, som under galan utsågs till årets bästa back.

De flesta experter och många lagkamrater trodde också att den 30-åriga landslagskuggen skulle ta hem priset som bästa svenska damfotbollspelare efter en framgångsrik säsong.

Montpelliers Sofia Jakobsson, landslagskollega med Fischer och Schelin.
– Jag tror att det blir Nilla Fischer. Hon har haft ett bra år bakom sig. Hon vann ligan, vann Champions League och har varit viktig för klubblaget och landslaget. Jag hoppas och tror att det blir Nilla, förklarade Jakobsson innan prisceremonin.

Fjärde gången i rad

Men Diamantbollen gick till Lotta Schelin.

Lyonstjärnan kammade hem priset för för fjärde gången i följd, hennes femte Diamantboll totalt. Lotta Schelin, som också utsågs till årets forward, fanns inte på plats i Globen och fick ta emot priset via förre landslagsforwarden Victoria Sandell Svensson.

– Jag fick ett sms från Lotta häromkvällen. Hon är otroligt stolt över det här priset. Hon har slagit målrekord, det är helt fantastiskt. Hon hälsar och tackar damlandslaget, spelare och ledare.

”Var juryn på fyllan?”

Schelin hälsade också via en inspelad video.

– Jag skulle vilja säga att jag är jättestolt över att ha fått priset igen, det är en otrolig konkurrens. Jag vill tacka alla som är väldigt nära och kära. Jag skulle vilja tacka två stycken som har betytt mycket för mig, Hanna Ljungberg och Victoria Svensson, säger Schelin i sitt tacktal.

Sportbladets damfotbollsexpert, Anders Nilsson, förvånades över juryns val när Diamantbollen delades ut.

”Var juryn på fyllan? @fischer_nilla var den solklara vinnaren av Diamantbollen. Nu ger jag upp galan för all framtid”, skriver han på Twitter.