Gerrard utvisad efter 40 sekunder

FOTBOLL

Fick sedan se sitt Liverpool förlora

1 av 7

Sista matchen mot rivalen Manchester United – då gjorde Steven Gerrard bort sig.

Det tog bara 40 sekunder sedan fick han rött kort.

– Jag har svikit fansen, klubben och managern. Jag tar fullt ansvar för det, säger Gerrard enligt Sky Sports.

Vid underläge 0-1 mot Manchester United valde Brendan Rodgers att kasta in Steven Gerrard i halvtid. Liverpool-ikonen gjorde ett starkt avtryck direkt – men inte som hemmafansen hade hoppats på.

Gerrard hamnade direkt i en tuff närkamp på mittplan och smällde på. Bara sekunder senare fick han tillbaka bollen och Ander Herrera kastade sig emot 34-åringen.

”Tar fullt ansvar”

Herrera satsade hårt mot Gerrard, men träffade aldrig honom. Engelsmannen svarade dock med att stämpla spanjoren fult på benet efter bara 32 sekunder på planen.

Mark Atkinson drog upp det röda kortet några sekunder senare och Gerrard fick lämna planen. Herrera fick gult kort.

– Jag måste acceptera det, domslutet var rätt. Jag har svikit mina lagkamrater och supportrarna. Jag tar fullt ansvar. Jag har varit med tillräckligt länge för att göra något sådant, säger Steven Gerrard till Sky Sports.

– Jag vet inte varför jag gjorde så. Jag vet inte. Förmodligen så var det en reaktion efter tacklingen innan. Jag ska nog inte prata mer om det, jag kom bara ut hit för att be om ursäkt till lagkamraterna och supportrarna.

”Vill inte att han ska vara så dum”

Sportbladets Erik Niva i Viasats studio:

– Man skulle vilja hitta något form av försvar för Gerrard, för man vill inte att han ska vara så dum att han gör det så medvetet och tydligt inför ögonen på domaren. Men den här gången så finns det inget försvar, han gör bort sig helt enkelt. Man kan säga att det är starkt av domaren att göra ett stort och kontroversiellt beslut. Han står ju just där, kan inte välja någonting annat, han måste dra upp det röda kortet, säger Sportbladets Erik Niva i Viasats studio.

– Det går inte att argumentera för något annat än att det är Steven Gerrard som har gjort bort sig.

Gerrard lämnar i sommar

I den 56:e minuten kunde Manchester United också ha åkt på en utvisning. Phil Jones gick in stenhårt i en duell med Jordan Henderson, sparkade ned honom. Men Jones klarade sig undan med gult kort.

Gerrard har meddelat att han lämnar Liverpool efter säsongen, så allting talar för att han har gjort sin sista match mot Manchester United.

En spelare som hade en klart roligare söndag var Juan Mata. Spanjoren, som har placerats utanför startelvan många gånger i år, gjorde båda målen i Uniteds 2-1-vinst på Anfield.

ARTIKELN HANDLAR OM