Ny skada – backkris i Elfsborg

FOTBOLL

Ännu en mittback missar returen mot Rio Ave

HALMSTAD. Tröttkört, slitet och en tung skada på ­Daniel Mobaeck, 34.

Mittbackskris i Elfsborg inför returmötet med Rio Ave.

– Det är ett prekärt läge och vi måste tänka om, ­säger tränaren Janne ­Mian.

Foto: Mittbackskrisen växer Daniel Mobaeck utgick med en befarad bristning i låret. Därmed är det tunt i mittlåset inför veckans avgörande i Europa League-kvalet mot Rio Ave.

Halmstads målvakt Stojan Lukic gjorde en kanonräddning på Sebastian Holméns straff i slutet och guld­jagande Elfsborg fick bara med sig en poäng hem.

– Men det hade inte varit välförtjänt om vi vunnit. Det var en seg match för oss, många trötta ben och huvuden. Vi hade inte riktigt ­energin att spela vårt spel, säger Anders Svensson, 38, och syftar på lagets tuffa matchande i sommar.

Med dryga kvarten kvar linkade mittbacken Daniel Mobaeck, som gjorde mål mot Rio Ave i förra veckan, av planen med låret hårt bandagerat.

– Det högg till i baksidan när jag gjorde en löpning. Det känns som en bristning, men vi får ta en bild på det i dagarna så att vi vet med säkerhet, säger Mobaeck.

’Klarar det ändå’

Är det en bristning ­missar han definitivt den hyper­viktiga returmatchen mot Rio Ave i Europa League-kvalets sista omgång på torsdag (Elfsborg vann med 2–1 hemma).

– Tråkigt om det blir så, men vi har två mittbackar kvar, så vi får hoppas att de håller sig hela och friska så ska vi nog klara det ändå, fortsätter han.

Med Jon Jönsson och (förmodligen) Daniel ­Mobaeck på skadelistan har tränaren Janne Mian bara Sebastian Holmén, 22, och oprövade Anton Lans, 23, att tillgå.

Svensson alternativ

– Lans gjorde det väldigt bra mot Kalmar så där är jag inte orolig alls, säger Mian.

Men håller han på den här nivån?

– Ja, det tror jag. Han är väldigt snabb och defensivt är det inga problem. Vi ser lite brister i uppspelsfasen, men det är ju skit samma, det är bara att ge bollen till ­Sebastian i stället. Anders är ett annat alternativ. Han har vikarierat där förut och gjort det med bravur, säger Mian.

Svensson om att vara mittback på torsdag:

– Jag spelar där tränarna vill, men jag tror att Lans är förstavalet. Det är nog ­inget snack.

ARTIKELN HANDLAR OM