Experten: ”Pellegrinis tid är över”

FOTBOLL

Robbie Savage sågar City

Foto: Pellegrini - pressad City-tränare.

Manchester Citys tränare Manuel Pellegrini kommer att få sparken efter uttåget ur Champions League.

Det tror BBC:s expert Robbie Savage.

– Jag tror att Pellegrinis tid är över. City behöver göra flera radikala förändringar.

Barcelona slog ut Manchester City och laget missade återigen att ta sig till kvartsfinal.

I ligan är man sex poäng efter ledaren Chelsea och formkurvan pekar inte mot att man kommer att knappa in det försprånget.

Robbie Savage gjorde över 200 matcher i Premier League och jobbar nu som expert för BBC. Han tror att det behövs en meriterad stortränare för att ersätta Pellegrini.

– Pellegrins tid är över. Men kommer Diego Simeone lämna Atletico Madrid eller Carlo Ancelotti lämna Real Madrid? Det är en sådan typ av tränare som jag skulle titta på för City, säger Savage.

”Hans insatser har varit svaga”

Pellegrini kom till Manchester City förra säsongen och vann en ligatitel samt ligacupen under sin debutsäsong. Men i år förlorade laget nyligen mot Middlesbrough i FA-cupen, nu ser det ut att bli ett titellös säsong för det ljusblå laget från Manchester.

Savage tror att det kommer ske stora förändringar i truppen till nästa säsong.

Vincent Kompany har varit den bästa försvararen de tre senaste åren och han behöver en stabil partner. Ska man göra sig av med Kompany för att göra en total nystart? Jag vet inte. Han måste få det att stämma mentalt. Hans insatser har varit så svaga med hans mått mätt. Yaya Toure har blivit utbytt flera matcher i följd, hur ser hans framtid ut?

På lördag spelar Manchester City hemma mot West Ham i Premier League.