Norske anfallaren presenterad av AIK

FOTBOLL

Försökte lösa Brustad tidigare – fick nej

AIK bekräftar värvningen av Fredrik Brustad, 25.

Den allsvenska klubben försökte lösa norrmannen redan i sommar – men Stabæk sa nej.

”Eftersom ingen uppgörelse gick att finna så betyder det att Brustad ansluter till AIK vid säsongsupptakten 2015”, skriver Gnaget i ett pressmeddelande.

Fredrik Brustad hade anbud från IFK Göteborg men valde AIK. För några dagar sedan bekräftade norrmannen att han valt Gnaget – men AIK väntade med att offentliggöra värvningen.

Nu väljer klubben att presentera sitt nyförvärv.

Brustad är AIK-spelare från 1 januari 2015.

– Brustad har en exceptionell snabbhet, god speluppfattning och en tajming i spelet som kommer att bidra till AIK:s djupledsspel. Vi har sett honom både som central forward och i ytterposition när vi scoutat honom och vi har en tydlig uppfattning om vad han erbjuder oss, säger sportchefen Björn Wesström i ett pressmeddelande.

Värvas på fri transfer

AIK var aktivt i slutet av transferfönstret och gjorde klart med argentinaren Gabriel Ferreyra och talangen Elias Wahlström. Klubben försökte även få loss Fredrik Brustad ett halvår tidigare – men Stabæk nobbade.

”Eftersom ingen uppgörelse gick att finna så betyder det att Brustad ansluter till AIK vid säsongsupptakten 2015 när hans avtal med Stabæk Fotball löpt ut”, skriver Gnaget.

Brustad kommer alltså till AIK på fri transfer och har signat ett treårskontrakt.

ARTIKELN HANDLAR OM