PSG-värvningen: ”Jag trodde att det skulle vara svårare”

FOTBOLL

PSG-backen om första tiden i stjärnlaget

1 av 4 | Foto: psg.fr

Serge Aurier har börjat hitta fotfästet i Paris SG.

Han har överraskats över hur vänliga de största stjärnorna i klubben är.

– Killar som Ibra och Cavani är väldigt vänliga och det går att snacka med dem utan problem, trots språkbarriären, säger han i en intervju med Le Parisien.

Ivorianske landslagsmannen Serge Aurier blev PSG:s andra värvning detta transferfönster när han gjorde flytten från Toulouse.

Efter lite drygt tre veckor i klubben har han hunnit med ett inhopp i träningsmatch mot Kitchee, men annars huserat på bänken.

I en intervju med Le Parisien talar han ut om sin första tid i den franska storklubben – och hur det varit att vara andraval bakom holländaren Grergory van der Wiel.

– Jag visste att konkurrensen skulle vara hård när jag skrev på för PSG. Det är en hälsosam konkurrens mellan mig och Greg och den bäste ska spela. Jag är väldigt tyst och väntar tålmodigt på min tur, säger Aurier till den franska huvudstadstidningen.

”Väldigt annorlunda”

I PSG delar han omklädningsrum med stjärnor betydligt större än i Toulouse. Men det handlar inte om några divor enligt Aurier.

– Det är väldigt annorlunda från Toulouse. Även om vi hade ett bra lag slås jag av professionalismen i Paris, viljan att ständigt bli bättre. Det är fint att se att trots deras fantastiska karriärer vill de lära sig mer. Även de största stjärnorna sliter hårt på varje träning, säger ivorianen och fortsätter:

– Jag kände Chantome, Rabiot och ett par andra sedan tidigare. Det har gjort omställningen lite enklare. Jag hade förväntat mig att det skulle vara svårare. Alla är snälla här och det kommer att hjälpa mig. Killar som Ibra och Cavani är väldigt vänliga och det går att snacka med dem utan problem, trots språkbarriären. Det är lätt att komma in i omklädningsrummet.

PSG spelar träningsmatch borta mot Napoli i kväll klockan 20.00. Aurier hoppas på speltid.

ARTIKELN HANDLAR OM

Ligue 1