MFF:s passning till Soriano: ”Vem?!”

FOTBOLL

Vann med 8–0 – anfallaren gjorde fem mål

Red Bull Salzburg slog Scholz Grödig med 8–0 på hemmaplan och anfallaren Jonathan Soriano gjorde fem mål.

Men storsegern skrämmer inte MFF.

– Vem?!, säger Magnus Eriksson om Soriano.

Red Bull Salzburg står mellan Malmö FF och spel i höstens Champions League-gruppspel.

Nästa tisdag, 19 augusti, inleds play off-mötet mellan lagen. För att skaffa sig bättre koll på motståndet valde MFF:s chefsscout Vito Stavljanin att åka till Österrike och se Salzburg i söndagens ligamatch mot Scholz Grödig.

En gissning är att Stalvjanin reser hem med fulltecknat anteckningsblock.

Salzburg tog sin fjärde raka seger för säsongen när man besegrade motståndet med hela 8–0.

– Jag har ingen aning vem de mötte men det är klart de är ett bra lag och de är favoriter. Nu är vi inte där än, det är två matcher kvar i allsvenskan. Men det är självklart. Det vet vi sedan innan, det är ett väldigt bra lag, säger Markus Rosenberg efter MFF:s 2–2-möte med Göteborg.

”Skrämmer oss inte”

Anfallaren Jonathan Soriano inledde målskyttet redan i 13:e minuten och fortsatte leverera genom hela matchen. Den 28-årige spanjoren slog in inte mindre än fem mål – tre före paus och ytterligare två i den andra halvleken.

Men MFF bryr sig inte särskilt mycket om Soriano.

Salzburg vann i dag med 8-0?
– Ja, det stod något om det, säger Magnus Eriksson.
Soriano gjorde fem.
– Vem?! Jag visste inte vem Lafata (Sparta Prags stjärnanfallare som gjorde tre mål i första matchen mot MFF) heller var. Vi vet att de matcherna kommer att bli riktigt tuffa men fokus nu ligger på de allsvenska matcherna vi har innan dess.

Även MFF:s tränare Åge Hareide hade ett öga på matchen, inför sitt lags möte mot IFK Göteborg.

– Såg nästan hela första halvlek före vår match. Skrämmer oss inte. Salzburgs motståndare idag hade inte överlevt i allsvenskan, säger Hareide.

Framhöll Soriano

När Sportbladet pratade med Jörgen Lennartsson i fredags valde den förre Elfsborgstränaren, som mötte Salzburg i Europa League i fjol, att varna för just Soriano.

– Han droppar ner i mellanrummet mellan backlinje och mittfält och försöker hitta ytor där, sa Lennartsson.
Valentino Lazaro, Marcel Sabitzer och Sadio Mane gjorde de övriga målen mot Grödig. Red Bull Salzburg har 21–1 i målskillnad på fyra ligamatcher.