AIK fördömer hoten mot Sofia B Karlsson

FOTBOLL

Ordförande Johan Segui: ”Aldrig acceptera”

Sofia B Karlsson lämnade sitt uppdrag inom AIK efter att ha utsatts för mordhot.

Nu kommenterar AIK avhoppet.

– För varje påhopp kommer vi att ta ett nytt andetag för att höras ännu högre, säger ordföranden Johan Segui i ett uttalande.

I går lämnade Sofia B Karlsson sin tjänst som CSR-ansvarig i AIK Fotboll. Karlsson, som drivit igång jämställdhetsprojektet "Fotboll för alla" i AIK:s regi, fick nog efter att ha utsatts för näthat och mordhot.

Nu väljer AIK att uttala sig via ett pressmeddelande.

– I Allmänna Idrottsklubben är det cementerat alla människors lika värde och rättigheter. Vi kan och kommer aldrig acceptera värderingar som åsidosätter eller ifrågasätter detta tydliga statut, säger ordföranden Johan Segui till klubbens hemsida.

Fotboll för alla rullar på

– Integreringen i vår verksamhet och på våra läktare är ett lysande exempel på hur långt vi har kommit. När en medarbetare slutar på detta sätt är det tyvärr ett bevis på att vi har en bit kvar.

Leif Karlsson, ansvarig för ungdomsfotbollen i AIK, säger att "Fotboll för alla"-projektet kommer att fortsätta även efter Sofia B Karlssons avhopp.

– Med anledning av det som hänt med Sofia B Karlsson finns ett stort behov för Fotboll för alla, vars syfte är att medverka till att AIK är en inkluderande klubb där vi skapar en välkomnande miljö för våra unga killar och tjejer inom ungdomsfotbollen, säger Leif Karlsson.

ARTIKELN HANDLAR OM

AIK