ZLATANS CHOCK

Mardrömsresor till Tatarstan & Ukraina väntar: Det blir inte lätt

BARCELONA. Chockartad förlust mot de ryska Champions League-debutanterna.

Då väntar bortamatcher i mardrömsklimat som Barcelona måste vinna.

– Det blir inte lätt mot lag som vi vet så lite om, säger Yaya Touré till Sportbladet.

NÄTADE – FÖRGÄVES Zlatan Ibrahimovic spräckte sin målnolla i Champions League för Barcelona, men till ingen nytta. Rubin Kazan skrällde rejält på Camp Nou.
NÄTADE – FÖRGÄVES Zlatan Ibrahimovic spräckte sin målnolla i Champions League för Barcelona, men till ingen nytta. Rubin Kazan skrällde rejält på Camp Nou.

En dryg minut hade spelats på Camp Nou, när Kazans Alexander Ryasantsev drog på ett jätteskott från trettio meter rakt upp i krysset.

Zlatan Ibrahimovic kvitterade direkt efter halvtidsvilan, snyggt framspelad av Xavi, och Barcelona dominerade matchen totalt. Men ryssarna fick en chans på kontring med knappt tjugo minuter kvar av matchen – och satte den.

Efter matchen kallade klubbens president Joan Laporta till krismöte i Barcelonas omklädningsrum.

– Av tio sådana här matcher vinner vi nio. I dag var dagen då allt gick emot oss. Vi hade otur i dag, varken mer eller mindre, säger Xavi efter matchen.

Har blivit varnade

Eftersom Inter bara fick oavgjort hemma mot Dynamo Kiev har grupp F förvandlats till ett getingbo. Barcelona har fyra poäng, liksom Rubin Kazan och Dynamo Kiev och kommer att resa till bortamatcherna i Ukraina och Ryssland med kniven på strupen.

Redan tidigare har flera Barcelonaspelare varnat för svåra bortamöten i tatarstanskt vinterväder. Nu måste Barcelona sannolikt vinna de matcherna.

– Det kommer inte bli lätt, det blir jättesvårt att vinna där borta, men det är den chansen vi har, säger Yaya Touré till Sportbladet.

”Mycket otur”

Touré menar att det varit svårt att förbereda sig mot de ryska mästarna.

– Det är inte lätt att möta lag som man vet så lite om. När de gör ett eller två mål blir det genast svårt. Vi hade ganska mycket otur i dag, säger Touré.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.