Victoria Svensson slutar

avPatrik Brenning

FOTBOLL

”Ser fram emot att vara med min familj”

Victoria Sandell Svensson slutar med fotbollen.

Vid EM i våras avslutade anfallaren sin landslagskarriär och nu meddelar 32-åringen att det även är slutspelat i klubblaget efter säsongen.

”Jag känner mig oerhört nöjd, stolt och glad med mina år på fotbollsplanen”, skriver Sandell Svensson i ett pressmeddelande.

Victoria Sandell Svensson är en av svensk damfotbolls största stjärnor. Men nu är det slutspelat. I ett pressmeddelande förklarar Svensson sitt beslut.

”Under säsongen har det vuxit fram att det här blir mitt sista år. Redan i våras kände jag att det skulle bli mitt sista år med landslaget men under sommaren kände jag också starkare och starkare att det även skulle bli så i klubbsammanhang. Jag känner mig oerhört nöjd, stolt och glad med mina år på fotbollsplanen”, skriver Svensson.

”Vill vara med min familj”

Fyra matcher återstår nu av Sandell Svenssons karriär som på klubblagsnivå innehållit fyra SM-guld.

”Nu ser jag fram emot att vara med min familj. Ett fotbollsår innehåller mellan 80-100 resdagar och dessa dagar vill jag inte vara frånvarande längre. Att i övrigt ta klivet från fotbollsvärlden till en annan ’civil’ karriär är både spännande och lite nervöst. Fyra matcher återstår nu med Djurgården, vad som väntar därefter får vi se…”

Sandell Svenssons avsked markerar också slutet på den gyllene generation som gav Sverige EM-silver 2001 och VM-silver 2003. Sedan tidigare har tongivande namn i svensk damfotbolls utveckling som Malin Moström, Hanna Ljungberg och Kristin Bengtsson lagt skorna på hyllan.