AIK Fotboll

Fansen hyllade AIK

Av: 

Kristoffer Bergström

Daniel Grefve

FOTBOLL

Tjernström mest populär

Foto: Ola Axman/Scanpix

Guldfirandet verkar aldrig ta slut.

Horder av jublande fans hyllade AIK på Gamla Ullevi, Arlanda och till sist Kungsgatan i Stockholm.

– Det är det bästa jag någonsin upplevt. Jag är glad för AIK och alla jävla AIK:are. Var kommer alla fans i från? säger Bojan Djordjic på väg in till guldbanketten enligt TT.

Terminalen var svettig och trång.

När AIK landade efter triumfen i Göteborg förvandlades hela Arlanda till en svartgul festplats. Människor hoppade, tjöt och klappade händerna.

AIK är svenska mästare 2009 och när Jos Hooiveld tog sina första steg in bland fansen hördes lagets nästa mål: "We're gonna win the Champions League!" sjöng han och de andra hakade på.

”Galen stämning”

Allra populärast var målskytten och veteranen Daniel Tjernström. Efter elva år i klubben vann han SM-guld och hyllades nu som en kung. När resten av AIK-spelarna satte sig i bussen för att dra på guldfest dröjde det ytterligare tio minuter tills Tjerna kom igenom massan av folk som sjöng att han ska till landslaget.

Framme vid Kungsgatan möttes spelarna av det verkliga infernot. Polisen hade spärrat av hela området för att de tusentals människorna skulle få plats.

– Det är galen jävla stämning här, beskriver Sportbladets Oskar Månsson.

Till sist var AIK-spelarna tvungna att överge konfettin, bengalerna och de tusentals supportrarna för guldbankett på en intilliggande restaturang. Där kommer de att dansa och festa och Mikael Stahre har tidigare lovat att knyta slipsen runt pannan.

Sannolikt varar det hela natten.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

AIK Fotboll

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

AIK Fotboll