Herrlandslaget i fotboll

Arsjavin kan skjuta bort Finland från VM

Av: 

Jonatan Fast

FOTBOLL

Finland möter Ryssland i ödesmatch på onsdag

Finland måste vinna för att behålla hoppet om Sydafrika. Även om vinterkriget tillhör historien så är VM-kvalmötet mellan Ryssland och Finland i Helsingfors på onsdagen glödhett.

Finland måste vinna mot Ryssland i VM-kvalet på onsdag. Men då måste de stoppa Arsenals superryss Andrej Arsjavin från att göra mål.
Finland måste vinna mot Ryssland i VM-kvalet på onsdag. Men då måste de stoppa Arsenals superryss Andrej Arsjavin från att göra mål.

Tre poäng är som sagt nödvändigt för Finland för att behålla hoppet om en playoff-plats till VM-slutspelet i Sydafrika nästa sommar. Och nog blir det en utmaning allt: Ryssland väntas spela nio av de elva spelare som startade EM-semifinalen mot Spanien förra året.

Baxter ska göra det som Hodgson misslyckades med

Roy Hodgson misslyckades med att ta Finland till EM 2008. Nu ska förre AIK-tränaren Stuart Baxter försöka ta Finland till VM i stället. Tyskland leder gruppen på 16 poäng, Ryssland och Finland skuggar bakom på tolv respektive tio poäng. Då har Tyskland också spelat en match mer. Ryssland, som leds av holländske förbundskaptenen Guus Hiddink, krossade Finland med 3–0 på hemmaplan i oktober. Förmodligen blir det jämnare i Helsingfors.

”Det gäller speciellt för Arsjavin”

Stuart Baxter väntas satsa på en offensiv uppställning, eftersom tre poäng är det enda som betyder något. Spelare som Mikael Forssell, Jari Litmanen, Jonatan Johansson och Alexei Jeremenko Jr ses som nyckelspelare. Men Ryssland har Arsenal-proffset Andrej Arsjavin.

– Vi måste ligga nära våra motståndare och krympa ytorna och tiden. Det gäller speciellt för Arsjavin, säger finske försvararen Hannu Tihinen enligt AP.

I lördags besegrade Finland Liechtenstein med 2–1 i VM-kvalet. Då satt Djurgårdens Daniel Sjölund på bänken. Återstår att se om han får speltid på onsdagen.

ANNONS

Målglatt möte eller straff på övertid? Spana in helgens matcher på Stryktipset – fixar du 13 rätt?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Herrlandslaget i fotboll