Lagerbäck: Vi spelar för Henke på onsdag

avEmil K Lagnelius, Michael Wagner

Henrik Larssons yngre bror avled timmarna före Sveriges landskamp mot Danmark.

Nu finns landslagets tankar hos sin lagkamrat och hans familj.

– Vi spelar för Henke på onsdag, säger förbundskaptenen Lars Lagerbäck.

Den tragiska händelsen hände i går på dagen och offentliggjordes efter landslagets förlust mot Danmark.

– Jag skulle vilja göra det här ganska kort. Som jag förstått det vet ni om att Henrik Larsson haft ett dödsfall i familjen. Det är dubbla anledningar till att det är ganska tystlåtet där borta (i omklädningsrummet) så det känns inte så jätteviktigt att prata fotboll, sa Lars Lagerbäck efter matchen.

”Tror han skulle uppskatta det”

I dag var det dagen efter på flera sätt. På en presskonferens vid centralstationen i Stockholm mötte Lars Lagerbäck presskåren och berättade att Henrik Larsson lämnar landslagstruppen inför onsdagens möte med Malta i Göteborg.

– Henrik lämnar naturligtvis truppen. Vi har kommit överens om det nu, att vi dels ska spela lite för Henke på onsdag, det tror jag att han skulle uppskatta, och framför allt ska vi se till att ta tre poäng så att vi är tillbaka i rejset, säger Lars Lagerbäck.

”I egna händer”

För landslagets del gäller det nu att försöka klara sig utan Henke. Laget har bara tagit fem poäng på sex matcher och chansen till att nå VM i Sydafrika nästa sommar ser avlägsen ut.

– I morse hade vi ett kort snack om Danmark och om vad som gäller framöver. Vi lägger Danmark åt sidan och lägger fullt fokus på Malta-matchen, säger Lagerbäck.

– Läget är precis som jag sa i går, att vi nästintill har det i egna händer, att spela om en andraplats eftersom Portugal och Ungern ska mötas två gånger.

ARTIKELN HANDLAR OM