Här är postern som får ”Fergie” att se rött

FOTBOLL

Manchester City retar United med hånfull jätteplansch

Relationen mellan Manchester City och storebror United är frostigare än på länge. Anledningen: en gigantisk ”Welcome to Manchester”-plansch som City dunkade upp i stadens centrala delar som en hälsning till nyförvärvet Carlos Tevez.

– Arrogant, rasar Unitedbossen Sir Alex Ferguson.

Carlos Tevez nobbade ett långtidskontrakt med Manchester United. Och skrev på för lokalrivalen Manchester City. Då såg City chansen att retas med storebror United. Man dunkade helt sonika upp en jätteplansch på Deansgate, en av Manchesters folktätaste shoppinggator med budskapet: ”Carlos Tevez – välkommen till Manchester”.

City anser sig vara Manchesters "enda" klubb

Budskapet på planschen är laddat i och med att Manchester City har sin bas i stadens centrala delar, medan United återfinns bortom stadskärnan. I och med det har Citys fans genom åren hävdat att deras klubb är Manchesters enda.

– Arrogans kan se ut på många olika sätt, jag tycker det är fånigt. De verkar ha haft ett problem sedan jag kom till United 1986, säger Sir Alex Ferguson enligt the Sun.

– Ni måste förstå. När de (City) får tillfället, chansen, då tar de den.

I en BBC-intervju exploderar ”Fergie”

Manchester City har köpt Carlos Tevez, Emmanuel Adebayor och Gareth Barry och tar nu på allvar upp kampen om att vara bäst i Manchester. I en BBC-intervju exploderade Ferguson när City-frågorna blev för många.

– Allt de kan göra är att prata om Manchester United, de kan verkligen inte släppa det. City är en liten klubb med en liten mentalitet. De ser det som en triumf att de tagit Tevez från Manchester United. Det är lågt, säger Ferguson.

ARTIKELN HANDLAR OM