Tottenhamstjärna arresterad

FOTBOLL

Polismisstag bakom Defoes natt i cellen

Foto: AP

Premier League-stjärnan Jermain Defoe tvingades tillbringa flera timmar i en cell, misstänkt för olovlig körning. Bakom gripandet låg dock felaktiga uppgifter i polisens databas.

Jemaine Defoe är sannolikt föga positivt inställd till polisen efter incidenten häromnatten. Tottanham-anfallaren stoppades i en trafikkontroll samtidigt som han enligt polisens databas var bannlyst från att framföra ett fordon på grund av en incident tidigare denna månad. Defoe dömdes då för en rejäl fortkörning i Essex. Den domen är dock överklagad och medan ärendet väntar på att behandlas i en högre domstol ska beslutet om indraget körkort inte gälla. En viktig detalj som försvann någonstans på vägen...

Gemensam databas

Defoe arresterades och tvingades tillbringa en hel natt i en cell. Först vid 9-tiden morgonen efter uppdagades fadäsen och strikern släpptes på fri fot.

Polisen i Essex beklagar det inträffade och hänvisar till att man agerat utifrån information som hämtats ur den engelska polisens gemensamma databas.

”Som en kriminell”

Defoes försvarare Nick Freeman rasar mot polisen:

– Han tvingades inte bara utstå förödmjukelsen av att bli arresterad, utan även att spärras in som en kriminell. Som salt i såren vägrade polisen till en början att överlämna Defoes bil och nycklar. På nyckelknippan satt också nyckeln till bostaden. Det här vållade honom stora problem, inte minst eftersom han hade bråttom med att komma hem och packa inför försäsongslägret i Asien, säger Freeman till The Guardian.

ARTIKELN HANDLAR OM