– Vad är en blogg för nåt?

FOTBOLL

Glenn, Tobias, Alexander och Anton har något ihop

Foto: Familjeliv Glenn och Tobias Hysén bloggar på fotbollsbladet.se – med Tobias yngre bröder Alexander och Anton.

GÖTEBORG. Här är den nya superbloggen. Med premiär i dag går Glenn, Tobias, Anton och Alexander samman och startar Hysénbloggen.

– Det här ska bli kanonkul. Om nu bara någon kunde berätta för mig vad fan en blogg är, säger Glenn Hysén.

En före detta lagkapten i Liverpool och landslaget, en av allsvenskans bästa spelare, en målvakt i superettan och en lärling i allsvenskan. Där har ni medlemmarna i Sportbladets nya bloggsatsning.

– Det kommer att bli mycket sport, framförallt fotboll. Men också en del handboll och ishockey, säger Tobias Hysén.

”Jävelskap direkt”

De tekniska kunskaperna ligger helt klart på olika nivå. Glenn Hysén är nöjd så länge han får igång datorn.

– Jag sitter framför datorn två-tre minuter i månaden, det är bra att ha internet när jag ska läsa på inför Champions League-sändningarna. Men det är jäkligt svårt att hitta något, säger han.

För de tre sönerna är det lättare. När Tobias Hysén körde en smygpremiär i slutet av förra veckan struntade han i manualen och bara loggade in. Två minuter senare var det första inlägget skrivet, och den första förolämpningen mot pappa Glenns tekniska kunskaper avklarad.

– Jaså, du sätter igång med jävelskap direkt, säger Glenn när han tjuvläser över ryggen på sonen.

Men du får väl ge igen med ett eget inlägg?

– Jodå, om jag bara visste vad en blogg är för något. Vad kostar det att läsa den? En dagbok? Men vem fan vill läsa vad jag gör på en dag då? Jag går upp på morgonen, och sen ut med hunden. Hur jävla intressant är det då?

Bloggrutin

– Äh, det finns säkert saker att skriva om, säger Tobias.

Han har skaffat sig lite rutin, sedan i vintras bloggar han för Blåvittsidan Baraben.com.

– Det har funkat väldigt bra, både den och Hysénbloggen är ett sätt att få ut saker som annars kanske inte uppmärksammas. Man får bjuda lite på sig själv, och jävlas lite med de andra. Det här är säkert bra för farsan. Vem vet, han kanske till och med lär sig att surfa på köpet?

Mycket troligt. När Hysénbloggen i dag går från smyg- till riktigt premiär är det pappa Glenn som varit flitigast av skribenterna. Bara så att sönerna vet.

ARTIKELN HANDLAR OM