Thunebro lämnar för Frankfurt

Foto: Sara Thunebro.
FOTBOLL

Sveriges bästa fotbollsback Sara Thunebro är nästa landslagstjej att testa proffslivet utomlands.

30-åringen lämnar Djurgården för Frankfurt om en månad.

– Jag har fått erbjudanden från olika klubbar och jag känner att jag vill ta ett kliv efter många år i Djurgården, säger Thunebro till TT.

Att landslagsspelaren Sara Thunebro tillhör det tyska Bundesligalaget redan från augusti beror på Djurgårdens svåra ekonomiska situation.

Med från start

Den snabba övergången innebär också att Thunebro får vara med sitt nya lag från start när serien drar igång i höst. Men så långt har hon själv inte kommit i tankarna än.

– Nu ska jag koncentrera mig på Djurgården i en månad, där vi har tre seriematcher och en cupmatch kvar, sen är det ju ett EM som jag varit fokuserad på hela året. Så just nu känns Frankfurt ganska långt bort, det är många mål på vägen som jag måste fokusera på först innan jag flyttar dit, säger Thunebro.

Option på ett år

Djurgårdsspelaren har fört en dialog med Frankfurt en längre tid innan hon skrev på ett ettårskontrakt med option på ett år till.

– Jag tycker att de har en intressant liga som håller hög kvalitet och jag tycker att det är ett bra avstånd hem till Sverige och ett bra avstånd till landslagssammanhang för att kombinera min satsning i landslaget, säger Thunebro.

Frankfurt har vunnit damernas Champions league tre gånger, varav två gånger efter finalseger mot damallsvenska Umeå (senast ifjol). 2007 och 2008 blev laget också tyska mästare, men slutade efter årets säsong på en fjärdeplats.

– De har haft lite motgångar det senaste året och har revanschlusta. Det är ett bra läge att få komma till ett topplag med så pass bra spelare i klubben, säger Thunebro.

TT