Fotboll

Risp klar för Stabaek

Av: 

Daniel Sjöberg

FOTBOLL

”En ledartyp i försvaret”

Fredrik Risp är klar för norska mästarlaget Stabaek.

Mittbacken lämnar därmed frysboxen i turkiska Ankaraspor

Han är utlånad till och med den 31 juli.

– Det här upplägget passar mig perfekt, säger mittbacken till Sportbladet.se.

Fredrik Risp.
Fredrik Risp.

Som Sportbladet kunde avslöja den 10 februari så går Fredrik Risp till Stabaek. Han blir därmed lagkamrat med en mängd svenskar, som Pontus Farnerud och skyttekungen och landslagsanfallaren Daniel Nannskog. Det är dock inget långt kontrakt utan han lånas bara ut till den 31 juli.

– Han blir en ersättare för Pontus Segerström tills Segerström blir frisk. Risp är en ledartyp i försvaret som är snabb, stark och har internationell erfarenhet, säger Stabaeks sportchef Lars Bohinen till klubbens hemsida.

Debut direkt

Risp själv är nöjd med att affären till slut är i hamn och han har faktiskt redan gjort debut för sin nya klubb. I eftermiddags träningsmatchade Stabaek mot division två-laget Asker. Risp, som spelade andra halvlek, fick se sina nya lagkamrater Pontus Farnerud och Daniel Nannskog göra ett mål var i 4-0-segern.

– Skönt att få känna lite på det. Nu siktar jag på att vara i 100-procentig matchform när ligan drar igång i mitten av mars.

Vad som händer den 31 juli när lånekontraktet går ut är inte klart.

– Det viktiga är att jag får komma igång och börja spela matcher regelbundet igen. Jag hoppas få fart på karriären här i Oslo, säger Risp vars kontrakt med den turkiska klubben Ankaraspor löper ut sommaren 2010, säger han.

Framförde kritik

Fredrik Risp var given i Ankarspors startelva fram till dess att han tillsammans med två lagkamrater framförde kritik till klubbledningen efter en svag start på ligan. Därefter petades han ur startelvan och har inte haft någon sportslig möjighet att ta sig tillbaka in i laget.

– Vi kan ju inte veta om det beror på det, men vi är tre ganska tongivande spelare som gick in och framförde konstruktiv kritik och veckan efter var vi inte med i laget, sa Risp till sportbladet.se för tre månader sedan.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!