Här skräms spionen

FOTBOLL

Tel Aviv såg IFK krossa Trelleborg: Det blir mycket svårt för oss

1 av 3 | Foto: körde över tff Ragnar Sigurdsson dunkade in straffen som säkrade 3–1 mot Trelleborg. Mitt framför ögonen på spionen från Hapoel Tel Aviv – som IFK möter i kvalet till Europa League den 30 juli.

GÖTEBORG. Under 45 minuter körde IFK Göteborg över Trelleborg.

Mitt framför ögonen på en bekymrad Josef Abukasis, assisterande tränare i Hapoel Tel Aviv.

– Det kommer att bli mycket svårt för oss. Det är en stor fördel för Göteborg att de redan är mitt uppe i sin säsong, säger han till Sportbladet.

Om en och en halv vecka (30 juli) tar IFK Göteborg emot israeliska Hapoel Tel Aviv i kvalet till Europa League. En tuff uppgift – för israelerna. Åtminstone om man ska tro på deras assisterande tränare Josef Abukasis.

– Vi visste att Göteborg var ett bra lag redan innan jag kom hit. Nu, när jag sett matchen mot Trelleborg, vet jag också att det är ett välorganiserat och samspelt lag. Det syns att de redan spelat 15 matcher i serien i år, spelarna hittar varandra med passningarna hela tiden.

Svagheter i backlinjen

Abukasis ville inte berätta vilka eventuella svagheter han hittat, men han antecknade extra noga när Ragnar Sigurdsson och Hjalmar Jonsson vid ett par tillfällen enkelt släppte fram Trelleborgs Fredrik Jensen under den andra halvleken.

– Men jag gillar de offensiva spelarna. Nummer sju (Tobias Hysén), åtta (Thomas Olsson) och 15 (Jakob Johansson). Och han vänsterbacken (Mikael Dyrestam) var riktigt bra också.

Har inte spelat

Den israeliska säsongen har inte börjat ännu, och laget ligger just nu på träningsläger i Österrike. De spelade match mot Bursaspor (2–2) i går, och senare

i veckan möter de engelska Stoke.

– Men vi har problem. Vår målvakt och anfallare, två av våra största stjärnor, kom till lägret först i helgen. De trodde att de skulle bli sålda till en större klubb i sommar, men inget har hänt. Så då kom de en vecka för sent till träningslägret. Vi har inte kunnat spela med den tänkta startelvan i en enda träningsmatch ännu.

Det låter som att du gärna lägger över favoritskapet på Göteborg?

– (skratt) Vi måste få med oss ett bra resultat från Göteborg. Oavgjort vore bra, men vi är ett offensivt lag och skulle aldrig gå för oavgjort. Men självklart tror jag att vi kan vinna det här.

ARTIKELN HANDLAR OM