”Då ringde de polisen”

FOTBOLL

Wanderson om framtiden – och grillkvällen då allt gick fel

Foto: Gais Wanderson smattrar in mål. Hittills har han gjort nio stycken och dessutom tre assist – bäst i serien.

Näst sist i allsvenskan – trots att en av seriens hetaste profiler gör sitt livs säsong.

Sportbladet grillade Wanderson do Carmo, 23, om den usla tabellplaceringen, framtiden och om varför ordningsmakten knackade på hos Gaisspelaren.

–?Vi grillade inomhus och det började ryka. Så grannarna larmade polisen, säger han.

Nio mål, tre assist och ledning i poängligan för Wanderson do Carmo, men ändå ligger Gais näst sist i ett mycket prekärt läge. Regnet och de mörka molnen över Gaisgården känns symboliska för den grönsvarta säsongen.

–?Det är svårt att förklara. Vi har spelat bra, men tappat koncentrationen och släppt in sena mål.

Frustrerande?

–?Det är fotboll. Men det är klart att när det blir som mot Kalmar (2–0 blev till 2–2 på övertid) så är det inte roligt. Det är viktigt för oss att vinna mot Halmstad, en seger kan ge oss självförtroende.

Vad måste bli bättre?

–?Koncentrationen, framför allt i slutet av matcherna. Sen måste vi bli lugnare med bollen. Men jag är inte orolig, vi kommer att sluta på övre halvan av tabellen.

Laget går knackigt, men du leder både poäng- och skytteligan. Hur förklarar du det?

–?Jag gör mitt livs bästa säsong så här långt. En bra försäsong, med mycket hjälp från tränarna. Jag har blivit starkare och lärt mig att använda min styrka.

Gais har ont om pengar, hur skulle du se på att bli såld till en annan svensk klubb?

–?Fotboll är som den är, så jag ska aldrig säga aldrig. Men jag har svårt att se mig i en annan svensk klubb. Gais supportrar har alltid stöttat mig.

Du trivs i Göteborg?

–?Ja, mycket. Det är ytterligare en an­ledning till att jag har svårt att se mig i en annan klubb. Fast det finns ju andra klubbar i stan...

Det cirkulerar mycket proffsrykten kring dig också?

–?Alla pratar om klubbar hit och dit, men det är Gais som betalar min lön och jag koncentrerar mig på att hjälpa dem ur det här.

Så som du hjälpte förre lagkompisen Matao i fjol när polisen kom. Vad var det som hände egentligen?

–?Vi hade grillfest när det började regna. Så vi flyttade in allting. Grannarna på övervåningen ropade när det började ryka, och sen ringde de polisen. Man kan tycka att de borde ringt brandkåren i stället.

Men?

–?Polisen kom, och eftersom jag var den ende i gänget som snackade lite svenska skickade de fram mig. Vi slängde ut grillen och så var det lugnt.

Grillat inomhus fler gånger?

–?(skratt) Nej, i år har det varit bättre väder.

ARTIKELN HANDLAR OM