”Torres är världens bäste anfallare”

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Mållös igen – men försvaras av lagkamraten

Foto: AP

Chelsea gjorde nio mål på tre matcher under försäsongslägret i Asien.

Trots 4-0 i avslutningsmatchen mot Kitchee tvingades Fernando Torres lämna lägret mållös.

– För mig är han ändå världens bäste anfallare, säger Yossi Benayoun till Sky Sports.

Chelsea var ett av flera storlag som matchade på onsdagen inför den kommande säsongen. För motståndet stod Hong Kong-klubben Kitchee men trots en ny storseger handlade eftersnacket återigen om Fernando Torres.

”Fullt förtroende”

Fjolårets rekordvärvning floppade under våren och har fortfarande inte hittat formen. Trots tre matcher i Asien, och 9-0 i målskillnad för London-laget, lämnade spanjoren lägret mållös.

– Alla har fullt förtroende för honom. För mig är han, inte bara för att han är min vän, den bäste anfallaren i världen, säger lagkamraten Yossi Benayoun till Sky Sports.

Chelsea vann matchen med 4-0 efter Frank Lampard, Didier Drogba och Daniel Sturridge gjort varsitt mål och Kitchee bjudit London-laget på ett självmål. Torres kom in efter 61 minuter.

Benzema övertygar

En annan ifrågasatt anfallare som däremot övertygar är Karim Benzema. Fransmannen gjorde två av målen när Real Madrid slog tyska Hertha Berlin med 3-1. Cristiano Ronaldo hittade också nätet liksom Patrick Ebert som tröstmålade för tyskarna.

Italienska Juventus fick det tuffare i sin träningsmatch. Cristian Pasquato gjorde matchens enda mål när ”Juve” vann med 1-0 mot mexikanska Club America.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN