Hodgson ber om ursäkt till supportrar

FOTBOLL

”Fans har alltid rätt att visa sin ilska och sitt missnöje”

Efter förlusten mot Wolverhampton kritiserade Liverpools manager Roy Hodgson klubbens fans.

Något han tar tillbaka i dag.

– Om någon tog illa upp är det något jag ångrar, säger Hodgson.

Foto: Hodgson.

Det var efter Liverpools 0–1-förlust hemma mot seriejumbon Wolverhampton i onsdags som Hodgson kritiserade Liverpools fans. Fansen hade under matchen hånat Hodgson och managern svarade hårt:

– Ändå sedan jag kom till klubben har det berömda Anfieldstödet varit delvis frånvarande. Vi behöver stöd och förlorar inte matcher med vilja, sa han.

I dag kom attacken upp vid en presskonferens och då var Hodgson ångerfull.

Ständigt ifrågasatt

– Jag är rädd att folk har feltolkat en kommentar där jag beskrev min situation. Jag svarade på en fråga på hur det kändes att bli hånad av fans och gjorde klart att det smärtar mig och att jag blev besviken, för ingen vill känna sig impopulär.

Liverpools säsong har varit allt annat än lyckad och laget ligger tolva i Premier League. Detta har inneburit att Hodgson, som kom till klubben i somras, ständigt har varit ifrågasatt.

"Ingen lätt resa"

– Jag förstår att det är upp till mig att ta tag i det här men det har inte varit en lätt resa för mig. Det har varit uppförsbacke redan från start då jag vet att många fans inte hade mig som förstaval när jag kom. Men om jag har kränkt den på något sätt, beklagar jag det djupt. Allt jag kan göra är att be om ursäkt och göra det helt klart att jag inte menade något kränkande i mina kommentarer.

– Fans har alltid rätt att visa sin ilska och sitt missnöje. Vi har fantastiska fans men måste ge dem något att vara passionerade för och det gav vi dem inte i onsdags. Jag tror inte de var nöjda med någon och som manager står man först i skottlinjen. Men Anfields stöd kommer alltid finnas där och det är ännu viktigare i kristider.

ARTIKELN HANDLAR OM