”Mou kallar på Ibra”

FOTBOLL

Milan efter 'Ibras' intervju: Vem tjänar på det här?

”Zlatan vill ha enorm löneförhöjning”, ”Ibra planerar att sluta i förtid” och ”Ibrahimovic har tröttnat på Milan” är några av ryktena efter Zlatan Ibrahimovic presskonferens i veckan.

Nu toppar italienska Corriere dello Sport med rubriken att José Mourinho kallar Zlatan till Real Madrid.

– Jag förstår inte vem som tjänar på att sprida de här ryktena, säger Milans vicepresident Adriano Galliani enligt AP.

Zlatan Ibrahimovic satt i veckan lugnt i en pressal i Stockholm och berättade hur hans passion och sug efter fotbollen sakta börjat avta med åldern.

– Man brinner inte lika mycket för det längre. Innan var det skoj, man tog en boll och gick ut och lattjade. Man gör inte det i dag, sade Zlatan.

Lockar med CL

Då anade nog inte 30-åringen vilka konsekvenser uttalandet skulle få. Samtidigt som anfallaren befunnit sig hos det svenska landslaget har en ryktesstorm startat i Italien.

Vissa tidningar har tolkat uttalandet som att Zlatan är på väg att sluta. I dagarna kom sedan nya uppgifter om att svensken krävde en enorm löneförhöjning för att fortsätta spela och därmed ville sätta press på Milan. Nu skriver Corriere dello Sport att José Mourinho försöker värva svensken till Real Madrid – en nyhet som toppar tidningens söndagsupplaga.

Enligt uppgifterna är Ibrahimovic bitter över att han fortfarande inte lyckats vinna Champions League och ser inte heller Milans chanser att ändra på det som särskilt stora. Mourinho försöker nu locka sin gamla adept från Inter-tiden med löften om att allvarligt första vinna titeln.

Alla spekulationer får samtidigt Milan att rasa.

”Zlatan är allt annat än upprörd”

– Jag förstår inte vem som tjänar på att sprida de här ryktena om Ibrahimovic, säger Milans vicepresident Adriano Galliani enligt AP.

Galliani dementerar också att svensken skulle vara besviken över att behöva lämna landslaget och återvända till Italien i förtid. Förbundskaptenen Erik Hamréns önskan var att ha kvar lagkaptenen i truppen trots att han är avstängd i matchen mot Holland – men Milan sade nej.

– Zlatan är allt annat än upprörd över att han måste komma tillbaka till oss, säger Galliani.

Även tränaren Massimiliano Allegri ser med lugn på situationen.

– Jag är säker på att Ibrahimovic återvänder med viljan att komma tillbaka och börja vinna igen. För att lyckas med det måste alla också vara lugna och redo att ge allt, säger Allegri.

ARTIKELN HANDLAR OM