”Borde fått mer hjälp”

FOTBOLL

MFF-målvakten kritiserar medspelarna efter förlusten

Foto: 3–0 i Underkant Malmö FF gick på en riktig mina borta mot Elfsborg i går. Men om det inte varit för en storspelande Dusan Melichárek kunde det ha blivit än mer generande för de regerande svenska mästarna.

BORÅS. Det var en rejäl smäll, som kunde ha varit värre.

Men Dusan Melichárek, 27, räddade Malmö FF från en storförlust.

– Vi längst bak borde fått mer hjälp, säger målvakten.

Efter fyra raka segrar blev det tvärstopp för svenska mästarna.

Faktum är att 3–0 för Elfsborg till och med var i underkant.

Johan Dahlins vikarie, Dusan Melichárek, räddade frilägen från Elfsborgs Martin Ericsson, Niklas Hult, Daniel Nordmark och Johan Larsson innan Andreas Augustsson kunde nicka in Martin Ericssons frispark till 1–0.

– Det var en bra frispark. Men jag kanske kunde gjort något bättre där, jag vet inte. Jag måste få se på matchvideon, säger Melichárek.

Siffrorna för avslut, 18–10, och de på mål, 9–1, i hemmalagets favör visar väl på matchbilden.

– Det står 3–0 på anslagstavlan och det säger en del om matchen. Elfsborg fick skapa alldeles för många chanser. Vi längst bak borde ha fått mer hjälp av anfallarna och mittfältarna, säger MFF-målvakten.

”Tog felbeslut”

MFF har haft relativt enklare motstånd i de fyra första omgångarna, men åkte på en rejäl smäll i Borås.

Om en vecka väntar IFK Götborg på hemmaplan, dock utan mittbacken Yago Fernandez som blir avstängd då efter två gula kort i går.

– Det blev en tuff match precis som vi visste innan. Vi tog många felbeslut och Elfsborg hade en stark press på oss. Jag tycker vi klarar oss bra och är med i matchen de första tio femton minuterna sedan blir vi för plottriga, säger MFF-tränaren Roland Nilsson.

ARTIKELN HANDLAR OM

Malmö FF