Uniteds nyförvärv var för tjock

FOTBOLL

Lindegaard satt på bantningskur

Foto: Scanpix
Anders Lindegaard.

Att bli utlandsproffs är inte alltid lätt.

Fråga dansken Anders Lindegaard som fick ett synnerligen otrevligt besked första dagen i England.

– De sa kort och gott att jag var för tjock, säger han till Tipsbladet.

En dröm gick i uppfyllelse för den danske målvakten Anders Lindegaard, 26, under vinterns transferfönster. Han fick chansen att äntligen flytta till England och representera sin drömklubb – Manchester United.

Ålesunds FK i den norska ligan fick en fin slant för övergången och allt var frid och fröjd.

Men redan första dagen insåg målvakten att det här livet skulle bli annorlunda, nu när det riktiga proffslivet började.

– Det första som hände när jag kom hit var att jag blev satt på en bantningskur. De sa kort och gott att jag var för tjock, säger Anders Lindegaard till danska Tipsbladet.

Tydliga riktlinjer

Den danske målvakten har redan fått chansen att vakta Manchester Uniteds mål i två FA Cup-matcher Några insatser i Premier League har det inte blivit ännu men Anders Lindegaard har börjat jobba hårt för att nå dit.

– Jag har fått instruktioner om när jag senast får äta, det är halv åtta och då är det bara proteiner, kolhydrater och grönsaker som gäller, säger han.

Målvakten tror dock att det är värt det, även om han saknar vissa favoritmiddagar som han måste klara sig utan.

– Det är en del regler som ska följas, men som tränaren säger: det är värt det när man efter karriären står med en massa medaljer runt halsen, säger Anders Lindegaard till Tipsbladet.

Kjetil Rekdal, Ålesunds tränare, tyckte inte att Anders Lindegaard var för tjock när han spelade för honom i Norge. Men han vågar sig på en liten gissning om vad som kan ha hänt.

– Det är svårt att säga vad han gjorde när han stack härifrån på semester, men det kanske blev någon Carlsberg och god mat när han firade proffskarriären, säger Kjetil Rekdal till NRK.

ARTIKELN HANDLAR OM