AIK-jakten på nya talanger är i gång

Av: Oskar Månsson

Publicerad:
Uppdaterad:

AIK:s samarbete med Mörk fortsättter: ”Vi ska dammsuga Afrika”

Samarbetet mellan AIK och spelaragenten Patrick Mörk blir allt tätare.

Efter Bangura, Bangura och Karikari – nu hoppas klubben på att Lalawele Atakora, 20, blir en lika lyckosam värvning.

– Han är en supertalang, säger Mörk.

Teteh Bangura såldes till Turkiet för en rekordsumma, Mohamed Bangura följs av flera storklubbar och Kwame Karikari gjorde sitt första mål i omgången som gick.

När togolesen Lalawele Atakora nu blir AIK:s fjärde afrikanska köp på kort tid är förhoppningarna höga. Och enligt agenten Patrick Mörk, som alltså ligger bakom även de tre andra värvningarna, ska de också vara det.

– När Lalawele var 17 år blev han vald till Afrikas bästa spelare i den åldern. Därefter stagnerade det litegrann men han har riktigt stora kvalitéer. Extremt snabb med boll och bra skott. Det är en supertalang, säger Mörk som tycker att AIK jobbar rätt med sin scoutingverksamhet.

– Deras scouting är i särklass i Sverige – de jobbar som man gör i Italien, Holland och Frankrike. Som jag ser på det är provspel för sådana här spelare det sämsta som finns. Det är alltid mycket bättre att åka och se spelarna i deras miljö och det är precis vad AIK har gjort. De har följt Lalawele sen förra sommaren när han spelade i Värnamo. De fastnade faktiskt mer för honom än för Mohamed (Bangura) men det var inte läge för en värvning då.

”Vi ska leta nya Banguras”

Samarbetet mellan AIK och Patrick Mörk kommer inte att sluta med den här affären. Om två veckor åker scoutingchefen Björn Wesström och sportchefen Jens Andersson, tillsammans med Mörk, i väg för att försöka hitta nya fynd.

– Vi ska dammsuga Afrika efter nya Bangura, nya Essien. Vi åker till tre destinationer och bjuder in spelare från närliggande länder. Det ska bli riktigt spännande att se vad vi hittar, säger Mörk.

AIK:s scoutingchef Björn Wesström är också nöjd med hur samarbetet har funkat på sistone.

– Patrick är en väldigt aktiv och bra agent, både för spelarna och AIK. Vi har uppenbarligen gjort det bra tillsammans hittills och vi tror att vi kanske kan göra ännu bättre saker över tid, säger han.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN