Slutar omedelbart mitt i titelkampen

FOTBOLL

”Har uppfyllt alla drömmar”

Gary Neville lämnar Manchester United och slutar spela fotboll med omedelbar verkan.

Det meddelade 36-åringen via Uniteds officiella hemsida på onsdagskvällen.

– Jag har uppfyllt alla mina drömmar, säger Neville.

Foto: Gary Neville säger tack och hej till United.

Mitt i titeljakten väljer Gary Neville plötsligt att lämna Manchester United. Att 36-åringes aktiva karriär närmat sig sitt slut har ingen tvivlat på men beskedet på onsdagskvällen att han slutar med omedelbar verkan förvånar många.

”Jag är besviken”

– Jag är besviken att min aktiva karriär är över men det händer oss alla. Jag vet när tiden är den rätta och det är den nu för mig, säger Neville.

Försvararen kom till United 1991 och har spelat 602 matcher för klubben samt 85 landskamper för England. Under de åren har Neville vunnit åtta ligatitlar, Champions League, tre FA cuptitlar, två ligacuptitlar och klubblags-VM.

– Jag har varit ett fan av Manchester United hela mitt liv och uppfyllt alla drömmar jag någonsin haft. Jag har spelat i det mest fantastiska fotbollslaget, med några av de bästa spelarna i världen liksom emot några av dem. Jag är lyckligt lottad som fått vara en del av lagets framgångar och klubbens fantastiska succé.

”Bäst i sin generation”

– Nu ser jag fram emot nya utmaningar även fast klubben alltid kommer att vara en del av mitt liv. Men det viktigaste för klubben är att fortsätta med framgångarna som har blivit synonymt med Manchester United och jag kommer att stödja dem hela vägen, som en supporter.

Managern Sir Alex Ferguson beskriver Neville som ”den bäste engelske backen av sin generation”.

– Gary är en förebild för att unga spelare: hårt arbetande, lojal och intelligent. Han påverkan på klubben generellt har varit enormt. Hans deltagande i omklädningsrummet och hans ledarförmåga har varit en stor tillgång för mig som manager, säger Ferguson.

– Som en ung kille hade han viljan och motivationen att lyckas som fotbollspelare och den karaktären tog han med sig genom hela karriären. Det är ett arv han lämnar bakom sig till alla unga spelare i Manchester United.

ARTIKELN HANDLAR OM