Guldtränaren flirtar med Hammarby

Foto: Sören Cratz
FOTBOLL

Det spekuleras friskt i vem som ska ta över Hammarby från och med 2012.

Ett namn som självklart kopplas ihop med ”Bajen” är guldtränaren Sören Cratz.

Och 63-åringen gör ingen hemlighet av att han skulle kunna tänka sig jobbet.

– Det är alltid intressant. Jag har varit där och känner till pressen, det är en fördel med mig, säger Cratz till Sportbladet.

Sören Cratz förde Hammarby till klubbens enda SM-guld någonsin. Trots det fick han lämna efter guldsäsongen 2001.

Nu när Hammarby letar efter en ny tränare kopplas Cratz ihop med sin före detta arbetsgivare.

– Jag skulle lyssna på Hammarby om de ringde. Jag tror varenda tränare i Sverige tycker att det är ett intressant jobb, säger Cratz till Sportbladet.

Följt Hammarby

Senast Cratz tränade ett seniorlag var 2008. Då fick han lämna posten som huvudtränare för IFK Norrköping. Men han stannade kvar i klubben och har arbetat som juniortränare de senaste åren.

– De har sagt att kommer det något intressant så stoppar de mig inte. Jag är lika motiverad nu som förr och känner mig fräsch, säger Cratz.

Han har följt dramat i Hammarby och är väl medveten om att stora förändringar väntar i truppen. Hittills är det klart att fem spelare försvinner.

– Jag skulle inte ta över Hammarby för att jag har känslan för klubben. Jag skulle ta över för att de vill bli ett topplag. Att de säger till mig: ”Nu jäklar ska vi gå upp i allsvenskan”, säger Cratz.

En annan kandidat som det ryktats om är damlandslagets förbundskapten Thomas Dennerby.

”Bra dialog med Giffarna”

– Jag vet att det dyker upp diskussioner, det är naturligt när man har tio år i deras seniorverksamhet och är i branschen. Så det är inte så konstigt att det dyker upp. Men till och med OS kommer jag att finnas med det här laget, säger han till Sportbladet.

Bajen-fansen ska inte hoppas på dig?

– Ja, alltså, jag har inte ens tänkt de tankarna. Att fortsätta med det här laget är det enda som finns i tankarna.

Ett tredje namn som nämns i diskussionen är Sören Åkeby. Men han verkar vara mer intresserad av att förlänga sitt avtal med Gif Sundsvall och följa med klubben upp i allsvenskan.

– Jag för en bra dialog med Giffarna och jag ska ta ett beslut i nästa vecka. Jag vill att det ska vara bra förutsättningar och jag tycker att det är fantastiska förutsättningar här, säger han till fotbollskanalen.se.

ARTIKELN HANDLAR OM