”De här rötäggen förstör så mycket”

Vill att fansen tar ansvar

Explosionerna bröt matchen.

Den assisterande domaren skadades och fördes till sjukhus med hörselproblem.

Nu gör Syrianska och AIK gemensam sak för att fördöma vissa fans.

– De här rötäggen förstör så mycket för så många, säger tränaren Özcan Melkemichel.

”Rätt beslut” Huvuddomare Martin Strömbergsson var nöjd med att matchen avbröts.
”Rätt beslut” Huvuddomare Martin Strömbergsson var nöjd med att matchen avbröts.

I 18 minuter var alla vinnare.

Det var sol, derbypublik och våldsamma satsningar. Två minuter senare hade allt kraschat.

Efter att Dinko Felic nickat in 1–0 till Syrianska ville AIK:s Teteh Bangura kvickt replikera. Ivern ledde till att han trampade på motståndarmålvakten och tjafsade med en back.

Anfallaren fick rött kort och hade just lunkat av när det small i gräset. Smällen följdes av fem-sex nya. Den assisterande domaren Daniel Wärnmark flydde hukande därifrån och fick med sig domare och spelare till omklädningsrummet.

”Bra stöd”

Ett möte hölls och efter drygt en halvtimme förkunnades av matchen var avbruten. Wärnmarks öra tjöt, så han skickades till sjukhus.

– Han är väldigt skärrad. Det är hela teamet. Men det känns som vi tagit rätt beslut. Vi har fått bra stöttning från allihop runt omkring, sa huvuddomaren Martin Strömbergsson.

Känslorna svallade hos spelarna. Det som var nyfikenhet över smällarna blev rädsla. Det som var laddning inför återstarten blev uppgivenhet. När sista beskedet kom deppade alla.

– Shit happens. Det är oturligt, för alla är här för att uppleva något spännande. Vi är här för att underhålla. Det här är bortom tävlandet, så det är inte bra, sa Peter Ijeh.

– Fruktansvärt tråkigt att det ska behöva hända. Det är klart att jag ville spela, det ville väl alla, sa Daniel Tjernström.

”Måste rannsaka sig”

– Det är sådana här matcher man ser fram emot. Vädret är perfekt, inramningen underbar.

Så finns det ett par idioter som ska förstöra det här. Det är skittråkigt tyvärr. Nu måste något göras, sa Sharbel Touma.

Vad måste göras?

– Fansen måste rannsaka sig själva. De måste rensa bort de här idioterna som förstör. Jag tror inte att alla vill det här. De där är inte här för fotbollen, de tycker inte ens fotboll är kul kanske. Men de fattar att sådant stoppar matchen.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN