Sudic korsband kan vara av - igen

FOTBOLL

Han ska genomgå en titthålsoperation i veckan

Jasmin Sudic skadehelvete fortsätter.

Försvararen fick fjolårets säsong förstörd på grund av en korsbandsskada och nu ryktas han ha slagit upp sin skada. Vill det sig illa kan karriären vara över.

– Vi ska gå in och titta i knät med en titthålsoperation i veckan, säger läkaren Pär Herbertsson.

Jasmin Sudic presenterade sig under 2009. 20-åringen gjorde 18 framträdande för Malmö FF och sågs som en av de största försvarstalangerna i MFF på många år.

2010 skulle bli hans år men dessvärre fick han säsongen förstörd på grund av en korsbandsskada.

När träningen drog igång 2011 skulle han vara med på allvar. Men efter några pass fick han kasta in handduken igen. I fredags genomgick han en magnetröntgen.

– Det är svårt att avgöra helt på bilderna. Vi ska gå in och titta i knät med en titthålsoperation i veckan, säger MFF-läkaren Pär Herbertsson till Sydsvenskan.

Negativa tongångar

Under Malmö FF:s läger i Spanien blev det bara rehabträning för Sudic. Det medicinska teamet trodde dock inte att skadan var så allvarlig då. Men nu är tongångarna annorlunda.

– Knät känns stabilt, men jag kan inte utesluta att det kan vara korsbandet igen. Vi har haft ett par fall nu på senaste tiden där opererade korsband har gått av igen, konstaterar Pär Herbertsson.

Sydsvenskan skriver att veckans besked kan bli avgörande för Sudic karriär.

ARTIKELN HANDLAR OM

Malmö FF