”Spelar vi så här får vi problem...”

FOTBOLL

Förlust för Syrianska – nu väntar ödesmättat kval

0–2-förlusten mot Gais kan ha varit Syrianskas sista match i allsvenskan.

Nu väntar ett ödesmättat kval mot superettans utropstecken Ängelholm.

– Spelar vi så här kommer vi att få stora problem, säger tränaren Özcan Melkemichel.

Syrianskas uttalade mål inför säsongen var att säkra nytt kontrakt.

Nu får Södertäljeklubben kämpa för sin allsvenska existens i playoff.

Ängelholm väntar i ett direkt avgörande dubbelmöte, där vinnaren kniper den sista platsen i svensk fotbolls finrum.

”Enormt besviken”

Hemma på Södertälje Arena i kväll blev det förlust – 0–2 mot Gais – i vad som kan ha varit klubbens sista match i allsvenskan.

– Jag är enormt besviken på matchen, hur vi spelar och den inställning vi visar, säger tränaren Özcan Melkemichel till Canal plus.

– Jag hade velat ha en betydligt bättre match med mig in i kvalet än den här. Man får inte uppträda så här i en allsvensk match. Spelar vi så här kommer vi att få problem i kvalet.

Gais bäst i Göteborg

Brassemittfältaren Romarinho gav gästerna från Göteborg ledningen redan efter fyra minuter, och tidigt i den andra halvleken ökade engelske mittbacken Calum Angus på till slutresultatet 2–0. Därmed klättrade ”Makrillarna” förbi Häcken i sluttabellen – upp på fjärde plats – och blev bästa Göteborgslag.

Redan degraderade Trelleborg hade en teoretisk chans att peta ner Syrianska från kvalplatsen, men då de åkte på stordäng i Borås mot Elfsborg (0–3) har Özcan Melkemichels mannar fortfarande chansen att behålla sin allsvenska status.

– Nu ska vi släppa det här, för vi måste spela mycket bättre mot Ängelholm. Men jag är väldigt besviken just nu, säger Melkemichel.

ARTIKELN HANDLAR OM