”Är inte ni bättre utan Milandivan?”

FOTBOLL

Finländsk tidning: Är arsenik för sammanhållningen och lagandan

Han beskrevs som en superhjälte inför matchen.

Efter Sveriges 2-1-seger mot Finland är tonen mot Zlatan Ibrahimovic i finska medier helt klart annorlunda.

"Han är avstängd mot Holland men frågan är om inte Sverige just nu är bättre utan Milandivan", skriver Hufvudstadsbladets Jonas von Wendt.

Dagen före mötet på Olympiastadion i Helsingfors porträtterades Zlatan Ibrahimovic som Pippi Långstrump på Ilta-Sanomats förstasida och beskrevs som en superhjälte.

Nu har vinden vänt.

”Usel och loj”

Zlatan stod för en blek insats i Sveriges 2-1-seger och är avstängd till tisdagens möte mot Holland.

Något som förmodligen är lika bra, enligt Hufvudstadsbladets krönikör Jonas von Wendt.

"Superstjärnan Zlatan Ibrahimovic hade råd att vara usel och loj. Han är avstängd mot Holland men frågan är om inte Sverige just nu är bättre utan Milandivan som måste vara rena rama arseniken för sammanhållningen och lagandan då han är på detta humör", skriver von Wendt, som dock väljer att hylla det svenska laget i övrigt:

”Anledning att Hämäläinen spelar i Dif”

"Två chanser, två mål och så var Blågult nära ännu ett stort mästerskap. Det är skillnaden på ett bra lag och ett lag som håller på att formas till något. Det finns en orsak till att Sebastian Larsson spelar i Sunderland och Mika Väyrynen i Leeds, att Martin Olsson håller till i Blackburn och Kasper Hämäläinen i Djurgården."

Liksom Zlatan kritiseras däremot den finska insatsen av de finska tidningarna:

"Om Finland på allvar tänker vara med och slåss om en plats i EM 2016 måste de spela mycket bättre än i matchen mot Sverige", skriver Ilta-Sanomats Juha Kanerva.

ARTIKELN HANDLAR OM