Zlatan: ”Jag är väldigt bra på att byta blöjor”

Svenske superstjärnan om papparollen, favoritköttet och VM-missen

Hur är Zlatan Ibrahimovic, 32, som pappa?

Till att börja med gillar han att hjälpa till med blöjbyten.

– Jag är givetvis väldigt bra på det, säger den svenske stjärnan i en intervju med New York Times.

Fotbollen som idrott gör stora framsteg i USA. I en intervju med ansedda tidningen New York Times presenterar sig en av fotbollens allra största stjärnor, Zlatan Ibrahimovic, på ett mer personligt plan.

Han berättar om hur han tycker om att ta det lugnt hemma. Hur han uppskattar Helenas matlagning, gillar tupplurar och han insisterar på att spela en stor roll i barnens uppfostran.

– Jag bytte blöjor när de var bebisar. Jag vet att andra fotbollsspelare förmodligen inte gör det men jag gör det, säger Zlatan och låter sedan vinnarskallen lysa igenom:

– Jag är givetvis väldigt bra på det, fyller han i med ett leende.

”Bästa köttet i världen”

Även Zlatans största intresse utanför fotbollen, jakt, kommer på tal. Han berättar om resorna hem till Sverige så fort han får en ledig dag för att skjuta vildsvin, hjort och älg.

– Det bästa köttet i världen.

Han blev frälst för drygt tre år sedan när han provade på jakt, då efter vildsvin, för första gången. För New York Times härmar han ljuden vildsvinen gjorde den dagen.

– Då blev jag galen. Svinen kom och guiden sa åt mig: ”Skjut, skjut!". Och jag sköt, men jag visste inte ens vart jag siktade. Jag tror att jag träffade ett trä, säger svensken.

Kunde inte sova efter VM-missen

Vad gäller det sportsliga får Zlatan utveckla kring sin största besvikelse på lång, lång tid – när Sverige förlorade dubbelmötet mot Portugal och därmed gick miste om spel i sommarens fotbolls-VM.

– Jag tror inte att någon i Sverige sov sämre än mig den natten. Jag var förkrossad eftersom jag är på toppen av min karriär. Och att missa VM i Brasilien, där fotbollen föddes? Det var fruktansvärt.

I kväll ska Zlatan Ibrahimovic försöka sänka Chelsea hemma på Parc des Princes i den första av två kvartsfinaler.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN