Ibrahimovic sågas i fransk press

Men engelsmännen generösa med betygen

Den franska pressen är inte snäll när de ska summera Zlatan Ibrahimovics insats mot Chelsea.

– Engelsmännen får fortsätta att tro, åtminstone ytterligare en vecka, att PSG-spelaren är överbetald, skriver Maxifoot.

Men i engelsk press får han nästan dubbelt så höga betyg.

– Svensken var hjärtat i mycket av PSG:s spel, skriver Evening Standard.

L'Equipe idag.
L'Equipe idag.

Zlatan Ibrahimovic, 32, spelade en mindre roll än vanligt när hans Paris SG slog Chelsea 3-1 på Parc des Princes. I den 68:e minuten tvingades han dessutom utgå med en lårskadad och ser nu ut att missa returmötet på Stamford Bridge.

Och då fransmännen har höga förväntningar på svensken är betygen oerhört svala i dagens tidningar.

I l'Equipe får Zlatan en trea i betyg, på en tiogradig skala, med motiveringen:

”Han lyckades inte slå bort tvivlen om att han inte kan höja sig för de stora matcherna i slutfasen av Champions League. Han tvingades spela väldigt lågt i banan och tappar bollen som sedan leder till Chelsea-straffen. Ersattes av Lucas som i stället tog för sig direkt”.

”Har rätt att göra en dålig match”

Huvudstadstidningen Le Parisien är inte mycket snällare i sin bedömning av svensken. Även där får Zlatan en trea och det konstateras att historien upprepar sig.

”Man har rätt att göra en dålig match när man heter Ibra. Men historien upprepar sig och ännu en gång försvinner han när det vankas stormatch. Skapade situationen som ledde till Chelseas straff. Ersattes av Lucas som var glödhet”.

Paristeam är snällare med svenskbetyget, väljer en femma, och hittar en bra period i matchen av Zlatan:

”Tappade bollen på mittplan som ledde till att Chelsea kunde kvittera. Han var osynlig i första halvlek. Men han kom ut till den andra halvleken och var väldigt bra fram till skadan”.

Högre betyg i England

Maxifoot avslutar betygsättningen med att återgå till ett lågt betyg, 3,5, och menar att Zlatan inte charmade någon engelsk fotbollspublik under kvällen.

”Kom ofta alldeles för långt ner i banan och var aldrig farlig. Engelsmännen får fortsätta att tro, åtminstone ytterligare en vecka, att PSG-spelaren är överbetald”.

Men ironiskt nog får svensken betydligt högre betyg i just den engelska pressen.

Där får han i stället idel sexor i betyg, från The Guardian, Independent, Evening Standard, Daily Mail och Daily Telegraph.

”Influerade sitt lag genom att skapa chanser snarare än att avsluta dem”, skriver Telegraph.

”Ännu en anonym insats mot engelskt motstånd men svensken var hjärtat i mycket av PSG:s spel”, skriver Evening Standard.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN