Ligue 1

Kaoset i PSG

Av: 

Johanna Frändén

FOTBOLL

Titta, stjärnorna har rest över hela världen – och nu väntar ödesveckor

frekventa flygare  Laurent Blanc, tränare i Paris Saint-Germain, har en del att fundera på. I faktarutan nedan kan du läsa om alla turer för spelarna i hans ordinarie startelva.
frekventa flygare Laurent Blanc, tränare i Paris Saint-Germain, har en del att fundera på. I faktarutan nedan kan du läsa om alla turer för spelarna i hans ordinarie startelva.

PARIS. Halva startelvan har varit på landslagsuppdrag i Sydamerika.

Tänkbara ersättare finns i sjukstugan i Paris.

Laurent Blanc har en del huvudbry att reda ut när PSG går in i säsongens tuffaste period hittills.

– Det är inte den bästa uppladdningen, erkänner Paris- tränaren inför kvällens match mot Bordeaux.

Paris Saint-Germain landade i Bordeaux i går kväll, bara två poäng efter ligaledarna Monaco. I kvällens match jagar man säsongens tredje raka trepoängare – med rejält manfall i truppen.

Efter nära två veckors landslagsuppehåll har spelare från startelvan flugit in från halva jordklotet de senaste dygnen och Laurent Blanc inser att det blir omöjligt att starta med ordinarie uppställning i kväll.

– Vi kommer att behöva rotera i laget. Det är så här ett konkurrenskraftigt lag fungerar, säger PSG:s tränare dagen före match.

Från USA till Kazakstan

Lagets tre landslagsbrassar Thiago Silva, Maxwell och Lucas Moura anlände i Paris sent på onsdagen efter att ha mött Australien på hemmaplan och sedan Portugal i USA i tisdags. Edinson Cavani ansluter till truppen direkt i Bordeaux i dag efter två nittiominutersmatcher med Uruguay, och Ezequiel Lavezzi står utanför truppen eftersom han inte bedöms vara i skick att spela efter Argentinas VM-kvalmatcher och tillbakaresan från Paraguay i går morse.

Zlatan Ibrahimovic kom dess-utom tillbaka från Sveriges kvalmatcher mot Irland och Kazakstan borta ”mycket sliten” enligt Laurent Blancs assisterande tränare Jean-Louis Gasset i Radio France Bleu.

– Det är många som haft jobbiga tillbakaresor från sina landslagsuppdrag. Vissa är inte här än. Det är inte den bästa uppladdningen inför Bordeaux-matchen, men vi får gilla läget, säger Laurent Blanc dagen före match.

Skadeproblem

Som om de långa tillbakaresorna inte vore nog har PSG dess- utom drabbats av bakslag på hemmaplan. Jérémy Ménez, som var på väg tillbaka från skada, har tvingats avlägsna njurstenar i veckan och är inte tillgänglig, samtidigt som Javier Pastore har drabbats av en sträckning. Mittbacksförvärvet Marquinhos, som ännu inte gjort en minut i den franska klubben, är på väg till- baka från en lårskada men är inte klar för 90 minuters spel, enligt Paris-tränaren.

I och med dagens möte med Bordeaux inleder PSG säsongens hittills tuffaste period med sju matcher på 24 dagar och lär få nytta av sin ganska breda trupp.

– Om tre veckor kommer spelare som ännu inte spelat för laget att ha fått speltid, säger Laurent Blanc.

ANNONS

Europeisk toppfotboll när den är som bäst – vilka lag spikar du på Europatipset?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Ligue 1