Räddade hoppet om en ligatitel

Två mål på två minuter.

Det gör att Barcelona fortfarande har chansen på ligatiteln i Spanien.

– Vi måste hålla fast vid det lilla hoppet vi har, säger Javier Mascherano till spanska AS efter 2-1 mot Athletic Bilbao.

I början av andra halvlek tryckte Aduriz in 1-0 till Athletic Bilbao på Camp Nou. Då var Barcelona på väg mot sin fjärde raka förlust och ligatiteln var långt borta.

Men med 20 minuter kvar på klockan räddade Pedro och Lionel Messi hoppet om en ligatitel.

Pedro kvitterade till 1-1 i den 72:e minuten och sedan avgjorde Messi.

– Jag blev glad att Messi gjorde mål. Han svarar inte på kritiken i tidningarna, han levererar istället på planen, säger Barcelona-tränaren Gerardo Martino till den spanska pressen.

Fyra poäng bakom Atlético

Båda lagen hade flera bra målchanser i slutet av matchen, bland annat täckte Javier Mascherano ett skott i slutskedet när Bilbao var nära att kvittera.

– Ett tag så trodde jag inte att det skulle gå vägen. Vi hade så många chanser, men gjorde inte mål. Men vi fortsatte jobba hårt, spelarna gav allt, säger Martino.

Resultatet betyder att Barcelona har 81 poäng, fyra färre än Atlético Madrid. Båda lagen har spelat 34 matcher den här säsongen.

– Vi måste hålla fast vid det lilla hoppet vi har, säger Javier Mascherano till spanska AS.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN