Stamatopoulos förlänger med AIK

FOTBOLL

Målvakten blir kvar i fyra år till: "Känns jättebra"

I dag blev det klart att AIK förlänger med målvakten Kenny Stamatopoulos.

34-åringen stannar i klubben i minst fyra år till.

– Jag är extremt lycklig, säger Stamatopoulos till Sportbladet.

Foto: Baxter & Stamatopoulos.

Efter Ivan Turinas plötsliga bortgång i maj ställdes andremålvakten Kyriakos "Kenny" Stamatopoulos mellan stolparna i AIK. Där har han stått i varje match sedan dess och med en match kvar av säsongen har han lyckats ta laget till en andraplats i allsvenskan.

Nu väljer klubben att förlänga 34-åringens kontrakt.

– Han har klivit fram som förstemålvakt och använt sin erfarenhet och visat upp fina kvalitéer i laget. Han spelade 5-6 matcher under Ivans skada tidigare men det är stor skillnad på att hoppa in och faktiskt ta en plats i laget, säger tränaren Andreas Alm.

Får långt kontrakt

Det nya kontraktet sträcker sig över säsongen 2017.

– Längden skickar en tydlig signal från både klubben och honom om var vi står. Vi har anpassat försvarsspelet till hans spel och det känns bra att kunna bygga vidare på det, säger Alm.

Kenny Stamatopoulos gör i år sin fjärde säsong i AIK efter att först ha blivit inlånad från norska Tromsö år 2010. Han själv är väldigt glad över att bli kvar i klubben.

– Det känns jättebra. Det har tagit lite tid, men jag förväntade mig att det skulle lösa sig. Nu är jag extremt lycklig, säger han till Sportbladet.

Firar med vännerna

– Det var många år som jag inte fick spela, men i år fick jag chansen. Det var inte sättet jag önskade att det skulle ske på men jag trivs väldigt bra i klubben.

Hur firar du?

– Vad ska jag göra? Jag ska ta mina vänner på middag och fira. Och så kan jag säga till barnen att det finns en inkomst och mat på bordet i minst fyra år till, haha.

Du är 38 när avtalet går ut. Är det ditt sista kontrakt?

– Nej, jag tror inte det. Det är fyra år till, men så länge kroppen känns bra så kör jag på.

Den assisterande tränaren Nebojsa Novakovic är lika nöjd.

– Kenny är en fantastisk målvakt och människa som passar jättebra i AIK. Hans familj trivs i Stockholm så det var den bästa lösningen både för honom och för oss.

Stamatopoulos tidigare kontrakt skulle gått ut vid årsskiftet.

ARTIKELN HANDLAR OM