Lotta drömmer om svensk Fifa-dubbel

Foto: Schelin & Zlatan med Diamantbollen & Aftonbladets Guldbollen.
FOTBOLL

I dag kom nomineringarna till herrarnas Fifa Ballon d’Or.

Lotta Schelin som, precis som Nilla Fischer, finns på damspelarnas lista håller tummarna för Zlatan Ibrahimovic.

– Hade någon av Nilla och mig tagit det hade det varit sjukt stort, och det är samma för Zlatan. En dubbel? Man kan drömma, säger Lotta Schelin.

Damlandslaget tränade i går i ett blåsigt Göteborg, VM-kval mot Färöarna väntar på torsdag. Anfallsspelet mot Bosnien-Hercegovina i lördags var långt från bländande, men Lotta Schelin räddade tre poäng på en straff.

Att hon kan mer vet vi.

Årets spelare?

Schelin var tillsammans med mittbacken Nilla Fischer landslagets mest tongivande spelare under EM och de två är nu båda nominerade till Fifa’s Women’s Player of the Year. Det finns tio namn på listan som ska bli tre inför galan den 13 januari.

Är du bland dem?

– Ingen aning. Bara att Nilla och jag är med på listan är kul. Det hade varit skitkul med galan, om det är något år som det känns rätt så är det i år. Men när jag ser på listan känns det rätt för alla de tio som är på listan.

Hon betonar att OM det skulle bli ett pris så vore det ”sjukt häftigt”, men att hon ser allt som en ren bonus.

– Det är bara Europa som sett oss och alla ska rösta. Men jag vet att det är min bästa säsong och det känns jättebra, säger hon.

En annan svensk anfallare som gör en kanonsäsong är Zlatan Ibrahimovic som fanns med på FIFA:s lista över de 23 nominerade spelarna som presenterades i dag.

”Är värd det”

Schelin hoppas att PSG-spelaren är med.

– Jag känner att han är värd det på alla sätt och vis. Det är nästan skumt när han inte är med. Där ser man att det spelar stor roll på hemsidan med pokaler, de som vinner Champions League brukar vara där, säger Lotta Schelin och fortsätter:

– Zlatan har ju presterat på toppnivå väldigt länge. Han har en speciell spelstil som gjort att han inte varit där tidigare, men jag tycker att det är just den spelstilen som gör att han borde vara världens bästa. 

En svensk dubbel kanske?

– Man kan drömma...

ARTIKELN HANDLAR OM