”Bästa jag sett på år och dag”

FOTBOLL

Krossade Tottenham anförda av nye kaptenen

Han blev utnämnd till kapten, blåst av en flicka, stämplad i bröstet och stor hjälte i 5-0-segern mot Tottenham.

Luis Suarez ledde Liverpool till en förkrossande seger över Tottenham.

– Det är det bästa jag sett Liverpool spela på år och dag, säger experten Glenn Strömberg i Viasat Fotboll.

Liverpool och inte Tottenham hänger på Arsenal i toppstriden i Premier League. Att de röda i dagsläget också är en mer seriös titelutmanare blev tydligt på White Hart Lane på söndagen.

”Är en stor inspiration för laget”

– Det är en jätteuppvisning av Liverpool. Det är det bästa jag sett dem spela på år och dag. I alla fall i år. På en svår arena, en tuff arena, vinner man  och gör det fullt rättvist, säger experten Glenn Strömberg i Viasat Fotboll.

– Om Liverpool fortsätter som i dag kommer de vinna mängder av matcher i Premier League. Det är jag övertygad om.

De gjorde det anförda av en ny ledare. Efter Steven Gerrards skada fick Luis Suarez dra på sig kaptensbindeln.

– Jag letade efter någon som kan leda laget. Som visar en karaktär som de andra ska ta efter. Med Steven Gerrard har vi haft det med hans kvalité, inställning och inspiration. Suarez erbjuder det också. Han jobbar kopiöst, har en hög kvalité och är en stor inspiration för resten av laget. Det var ett lätt val, sa managern Brendan Rodgers inför matchen.

18 minuter in i matchen såg Suarez till att Liverpool tog kommandot i matchen när han gjorde 1-0. Sedan hade 26-åringen lekstuga med hemmaförsvaret men var ovanligt oskärpt i avsluten och missade ett koppel av chanser. Trots det låg han bakom fyra (!) mål till.

– Det är inget annorlunda. För mig är Steven den ende kaptenen i Liverpool. Jag tog bindeln i dag men vi spelade tillsammans. Jag tycker att vi gjorde det väldigt bra och det är viktigare än att jag är kapten, säger Suarez i Viasat Fotboll.

Inblandad i alla mål

Jordan Henderson gjorde 2-0 på en målvaktsretur efter ett avslut från Suarez och Jon Flanagan 3-0 på passning från den nye lagkaptenen. I den 84:e minuten hitta Suarez målet igen när han lurade offsiden och lyfte in 4-0 innan han assisterade Raheem Sterling till 5-0.

Suarez fick även Tottenhams Paulinho utvisad efter att brassen stämplat 26-åringen i bröstet.

– Han är kapten nu och leder genom att föregå med gott exempel. Det är det allt handlar om. Han är fantastiskt, sa legendaren Ian Rush i Viasat Fotboll i halvtid.

Drömscener för Liverpool – men en mardröm för André Villas-Boas. Den redan ifrågasatte managern kommer att ha en hel del frågor att svara på efter utskåpningen.

”Du blir sparkad i morgon”, sjöng Liverpool-fansen riktat mot Tottenhams manager i slutminuterna.

– Jag tar på mig ansvaret för vårt misslyckande, säger Villas-Boas.

ARTIKELN HANDLAR OM