Paul Scholes till attack mot Arsenal

Publicerad 2014-03-26

Dömer ut dagens London-lag och Jack Wilshere

Paul Scholes som expertkommentator?

Ja, i går gjorde han debut hos Sky Sports – och han höll inte tillbaka i smällarna mot Arsenal.

– Av någon anledning gömmer sig Arsenal-spelarna. Jag tycker synd om Arsenals fans eftersom det är samma sak varje år.

Följ ämnen
I studion.

Gary Neville har sadlat om från Manchester United-spelare till att bli Englands mest hyllade expert hos Sky Sports. Till gårdagens sändningar av Manchester-derbyt och Arsenals hemmakryss 2-2 mot Swansea hade han lyckats locka den vanligtvis skygge tidigare lagkamraten i United, Paul Scholes.

Men Scholes gömde sig inte när han skulle summera Arsenals insats på Emirates – tvärtom.

Engelsmannen levererar känga på känga till Arsene Wengers lag.

– De kapitulerade mot Chelsea och det verkar vara ett mönster när de möter de stora lagen. Av någon anledning gömmer sig Arsenal-spelarna. Spelare som Arteta, Cazorla, Rosicky och Özil – det verkar som att de går ut på planen helt utan disciplin, säger Scholes hos Sky Sports och fortsätter:

– Det finns inga ledare som Patrick Vieira, Tony Adams eller Martin Keown. När dagens spelare hamnar i underläge 0-2 fortsätter de bara göra det de gör. De promenerar där framme i banan, tappar bollen, en liten väggpass och sedan struntar de i att ta hemjobbet.

Sågar Wilshere

Scholes spelade 20 säsonger för United och gjorde sig känd som en spelare som alltid slet 90 minuter, något han tycker saknas i dagens Arsenal.

– Jag tycker synd om Arsenals fans eftersom det är samma sak varje år. De får ett litet hopp om titeln och sedan åker de till Chelsea och gör precis ingenting. Fansen förväntar sig att Arsenal ska jaga titeln men de är en miljon mil bort i mina ögon. De behöver karaktär och ledare, säger Scholes.

Men det är inte bara laget i sin helhet som får utstå kritik från Scholes. Som gammal mittfältare pekar han pekar även ut Jack Wilshere, borta med skada just nu.

– Jack Wilshere kom fram som en vass ung spelare men han har aldrig tagit nästa steg. Han behöver spelare med karaktär som Vieira bredvid sig för att ta sig till näst nivå. I dag ser han inte ut att vara en bättre spelare än när han var 17 år gammal.

Härnäst för Arsenal väntar en tuff hemmamatch mot titeljagande Manchester City på lördag.

Följ ämnen i artikeln