”Henke” hyllar Simeone: ’En fighter’

Lovordar Barcelona och Atletico

Diego Simeone.
Diego Simeone.

Han talar gott om Victor Valdes och Diego Simeone.

Inför kvällens helspanska kvartsfinal i Champions League hyllar Henrik Larsson både Atletico Madrid och Barcelona.

– Jag är imponerad, säger ”Henke” till Perform om Atleticos framfart.

Henrik Larsson.
Henrik Larsson.

2006 kastades han i Champions League-finalen för att vända på steken. Två assist senare hade Henrik Larsson i allra högsta grad bidragit till Barcelonas seger mot Arsene Wengers Arsenal. I kväll åker hans gamla klubb till den spanska huvudstaden för returmöte med Atletico Madrid i samma turnering, och ”Henke” passade på att ge sin syn på kvartsfinalen.

– Barcelona har alla förutsättningar att gå långt och kanske till och med vinna Champions League, men har man kommit så här långt behöver man lite tur också, säger Falkenberg-tränaren till Perform.

Valdés i skymundan

På ”Henkes” tid anförde Ronaldinho och Deco offensiven med sina kreativa fötter. De senaste åren har dock Barcelona satsat allt på sitt kortpassningsspel - tiki-taka - och lagt grunden för en fotbollsideologi som det spanska landslaget tagit efter. Larsson menar att spelstilen gjort att ”Barcas” målvakt - den skadade Victor Valdes - hamnat i skymundan.

– Du vet inte hur bra han är förrän du tränar med honom vecka in och vecka ut. Då inser du att det är en riktigt duktig målvakt. Att Barcelona ofta dominerar bollinnehavet gör att man inte märker det, säger 42-åringen.

”En riktig fighter”

Larsson riktade sedan fokus mot Atletico Madrids tränare Diego Simeone och hans envetna kamp med de spanska giganterna Real och Barcelona.

– Jag är imponerad. Trots att Atletico inte har lika stark ekonomi som de andra så har Simeone visat att med en bra organisation kan man uträtta stordåd, säger ”Henke”.

Den tidigare Barcelona- och Manchester United-anfallaren minns vilken karaktär Simeone hade som spelare.

– Han var en riktig fighter som aldrig gav upp, utan krigade om varje centimeter. Tittar du på Atletico ser du hur välorganiserade de är, och det är någonting han har präntat in i spelarna, säger Larsson.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.