Bengaler försenade stormötet

”Det är bara att stoppa dem vid ingångarna och inte släppa in dem”

Göteborg/Stockholm. Mötet IFK Göteborg-Malmö FF försenades på grund av bengaler.

MFF-tränaren Åge Hareide var irriterad efteråt.

– De ska bort därifrån. Det måste till bättre kontroll på arenorna, skiten får inte komma in, säger han på presskonferensen.

Mötet på Gamla Ullevi försenades efter att MFF-fansen tänt bengaler innan avspark.
Mötet på Gamla Ullevi försenades efter att MFF-fansen tänt bengaler innan avspark.

Det har varit negativa rubriker kring den allsvenska starten 2014. Först det tragiska dödsfallet i Helsingborg, sedan bengalerna på Friends Arena.

Stormötet mellan IFK Göteborg och Malmö FF försenades på grund av att mängder med bengaler drogs av när spelarna marscherade in på planen.

”Klart att det är tråkigt”

Spelarna fick lämna planen i tio minuter, efter order från polisen.

Folk på läktarna buades åt de som hade tänt bengalerna.

– Klart att det är tråkigt. Men det gäller att vi har skallarna på rätt ställe, säger Blåvitts tränare, Mikael Stahre, till C More.

MFF vann matchen med 3-0.

”De måste sluta med det där”

På presskonferensen efter matchen visade Åge Hareide ett tydligt missnöje mot MFF-fansen som drog av bengalerna på Gamla Ullevi.

– Det måste till bättre kontroll på arenorna, skiten får inte komma in. Vi måste ha bort det. Det är bara att stoppa dem vid ingångarna och inte släppa in dem, säger Hareide.

– De ska bort därifrån om de har med sig såna grejer. Det är synd att det är våra egna fansen som gör det, det är jättetråkigt. De måste sluta med det där.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN