AIK-fansens svar på tv-expertens kritik

Vecklade ut banderoll mot Backe

Tv-experten Hasse Backe var rejält kritisk mot svensk supporterkultur efter tragedin i premiären.

Det gillades inte av AIK-fansen.

Under bortamötet med Gefle höll några supportrar upp en banderoll med texten ”Hasse Backe, håll käften”.

Årets allsvenska i fotboll inleddes med en tragedi när en djurgårdssupporter och fyrabarnsfar misshandlades till döds före matchen mellan Helsigborg och Djurgården.

En dag senare var det dags för AIK–IFK Göteborg på Friends arena. Matchen avbröts en kort stund och kantades av brandlarm, bengaler, knallskott och att en supporter tog sig in på planen.

”Finns ju inte ord”

Händelserna i premiäromgången fick tv-experten Hasse Backe att uttrycka sig upprört i C Mores sändning.

– Det finns ju inte ord. Jag sa ju det igår. Bengaler, visitering, jag vet inte hur många bengaler vi kan räkna till. Hur är det möjligt att få in dessa bengaler? sa Backe och fortsatte:

– Något är totalt fel på svensk supporterkultur.

Men expertens kritiska uttalanden i tv gillades inte av AIK-fansen. Gnaget har stöd av tusentals supportrar på ett fullsatt Strömvallen i Gävle och mitt under den första halvleken höll några fans upp en banderoll med en tydlig passning till Backe. ”Hasse Backe, håll käften”, står det på banderollen som vecklades ut på en av AIK-supportrarnas läktarsektioner.

AIK vann matchen med 2-1.

Se målen från allsvenskan i Sportbladet news ovan!

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.